S vil smide fem milliarder kroner mere i Vækstfond

Staten skal smide fem milliarder kroner mere i Vækstfonden for at støtte små og mellemstore virksomheder, som ikke kan skaffe penge fra banker og kreditsystemet.

Sådan siger Henrik Sass Larsen, Socialdemokraternes tidligere erhvervs- og vækstminister. Han lancerer forslaget som led i finanslovsforhandlingerne, skriver Børsen.

- Det er en investering, som man kan tage op af statskassen og sætte ind på kontoen. Så får man det forrentet med de penge, vi udlåner. Uden at det belaster efter budgetloven, EU-krav eller noget som helst andet, siger Henrik Sass Larsen.

Riget fattes penge, mener finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), fordi der mangler tre milliarder kroner i statskassen efter regeringens uanmeldte kasseeftersyn. Derfor har Hjort sat et skilt på sit skrivebord med teksten: "Hvor skal pengene komme fra?".

- Det er et lån som at eje noget af Dong eller Nordsøen. Pengene investeres i det private erhvervsliv i små og mellemstore virksomheder. Det er penge, man får tilbage igen, siger Henrik Sass Larsen.

Hjort vil ikke spytte flere penge i offentlige investeringer som vejprojekter, men Sass vil hjælpe små private virksomheder. De har så lille egenkapital, at de ikke kan låne penge fra private, men må hjælpes af Vækstfonden, mener Henrik Sass Larsen.

- Det er ikke en bank, men en statslig fond, som løfter, hvor markedet ikke selv kan løfte. Det græder jeg tørre tårer over. Ville markedet selv finde ud af dette, så var der ingen grund til, at jeg blander mig, siger Henrik Sass Larsen:

- Men Vækstfonden har været en succes. Så hvorfor ikke lægge planken ud?

Spørgsmål: - Så Vækstfonden korrigerer markedsfejl?

- Ja. Det er måden, hvor vi kan få ansvarlig kapital ud i små og mellemstore virksomheder, siger Henrik Sass Larsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip