Så bliver der igen slagtet svin hos Danish Crown i Horsens

En del af slagteriarbejderne på Danish Crown i Horsens har torsdag besluttet at genoptage arbejdet, efter de har strejket siden mandag.

- Alle kolleger på dagholdet har valgt at genoptage arbejdet, siger tillidsrepræsentant Klaus Olesen fra Fødevareforbundet NNF.

Dermed er omkring 750 ansatte tilbage i arbejde ud af de i alt 1300 ansatte på slagteriet.

Klaus Olesen tilføjer, at arbejdet genoptages, efter tillidsfolkene har forhandlet med ledelsen.

- Alle de tillidsvalgte på Danish Crown har haft nogle rigtig gode dialogmøder med ledelsen, som har resulteret i tilsagn om forbedringer af arbejdsforholdene og konkrete indrømmelser, som vi kan tage og føle på, siger han.

Hvilke forbedringer, der er tale om, vil han dog ikke fortælle, fordi medarbejderne på aftenholdet ikke er blevet informeret endnu.

Torsdag klokken 14:30 møder aftenholdet ind. Det er endnu usikkert, om de også vil genoptage arbejdet.

- Vi har ikke fundet en løsning for aftenholdet, så konflikten er ikke løst endnu. Jeg er ikke fortrøstningsfuld, men vi må se, hvad der sker, siger Klaus Olesen.

Allerede fredag fik en kontrovers om en ændring i en midlertidig aftale tre afdelinger til at nedlægge arbejdet. Mandag bredte det sig til hele slagteriet.

Utilfredsheden startede med en akkord for aftenholdet. Siden har det bredt sig til en generel utilfredshed med forholdene på slagteriet.

For de ansatte på dagholdet, der nu er tilbage i arbejde, får arbejdsnedlæggelsen en økonomisk konsekvens.

De tre dage koster hver ansat rundt regnet 1000 kroner i bod til virksomheden, samtidig med at de ikke har fået løn mandag, tirsdag og onsdag, fortæller Klaus Olesen.

For de ansatte, der eventuelt måtte fortsætte arbejdsnedlæggelsen, koster det en skærpet bod på 65 kroner i timen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip