Så er der igen hul igennem til internettet i Nordkorea

Skrevet af admin

23/12/2014

Dagens topnyheder

Internetbrugere i Nordkorea har nu igen mulighed for at komme på nettet. Forbindelsen er tirsdag lokal tid delvist tilbage, oplyser det amerikanske datasikkerhedsselskab Dyn Research ifølge nyhedsbureauet AFP.

Mandag brød forbindelsen, der som udgangspunkt er meget begrænset, fuldstændig sammen. Internettet er angiveligt forbeholdt få personer i de øverste magtcirkler, og befolkningen i det lukkede land har ikke mulighed for at komme på nettet.

Problemet opstod efter, at USA's præsident, Barack Obama, sagde, at USA vil "svare igen" på hackerangrebet mod Sony Pictures. Amerikanske embedsfolk afviser at svare på, om USA har gennemført et cyberangreb mod Nordkorea.

Flere personer med indblik i myndighedernes efterforskning af hackerangrebet mod Sony siger til nyhedsbureauet Reuters, at USA ikke har iværksat et angreb.

Obama er overbevist om, at Nordkorea står bag angrebet mod Sony Pictures. Efter trusler fra hackere besluttede selskabet at trække en film tilbage, der skulle have haft premiere i juledagene.

Filmen "The Interview" er en komedie om to amerikanske journalister, der af den amerikanske efterretningstjeneste CIA bliver opfordret til at slå den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, ihjel.

Nordkorea har afvist at være involveret i cyberangrebet mod filmselskabet.

Mandag trappede Nordkorea ifølge BBC ordkrigen mod USA op med trusler om angreb på Det Hvide Hus, Pentagon og det amerikanske fastland, hvis USA straffer Nordkorea for Sony-angrebet.

Ifølge det amerikanske forbundspoliti, FBI, er der tegn på, at hackerangrebet mod Sony Pictures og andre selskaber kan sættes i forbindelse med Nordkorea.

/ritzau/AFP