Så er det afgang: Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

- Jeg har i dag meddelt statsministeren, at jeg trækker mig fra posten som miljø- og fødevareminister. Jeg har været glad for hver eneste dag, som jeg har stået i spidsen for det nye Miljø- og Fødevareministerium. Men jeg vil ikke stå i vejen for regeringen og Lars Løkke Rasmussen. Danmark har brug for et borgerligt-liberalt sammenhold.

Sådan udtaler miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i et telegram, der er udsendt for kort tid siden på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside. 

Meldingen kommer effter flere dages forhandlinger mellem Det Konservative Folkeparti og Venstre om regeringens landbrugspakke samt en tillægsaftale og ikke mindst en del postyr omkring Eva Kjer Hansens rolle som minister. 

Oppositionspartierne har stillet et mistillidsvotum til ministeren, fordi partierne mener, at ministeren har misinformeret Folketinget om indholdet i landbrugspakken. Kritikken har handlet om regeringens regnemetode for fremtidens kvælstofregnskab, som ifølge eksperter, herunder regeringens egne indkaldte eksperter, er misvisende.

Det Konservative Folkeparti startede debatten og har holdt fast på, at de heller ikke har været tilfreds med Eva Kjer Hansens oplysninger og regnemetode, men ministeren har hele vejen igennem forsvaret tallene:

- Vi har talt om samarbejde og nøje gennemgået den igangværende sag. Men vi er nået til et sted nu, hvor det springende punkt for at komme videre er, om vi har tillid til miljø- og fødevareministeren eller ej, sagde Søren Pape Poulsen ifølge Ritzau for kort tid siden og udtrykte, at han stadig har mistillid til Eva Kjer Hansen (V).

Nu går ministeren som følge af kritikken. 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip