Så er det tid til at trække håndværkeren fra i skat

Skrevet af admin

20/02/2014

Dagens topnyheder

Har du haft håndværkere på besøg sidste år, er det på tide at finde regningen frem og indberette den til Skat. For torsdag åbnede skattevæsnet for muligheden, så beløbet kan nå at komme med i årsopgørelsen for 2013.

Man kan få fradrag for op til 15.000 kroner pr. person på den arbejdsløn (inklusiv moms), der har været i forbindelse med arbejdet. Og udnyttes hele fradraget, vil det give en skattebesparelse på cirka 5000 kroner pr. person.

Det er arbejdslønnen i forbindelse med det udførte arbejde, man kan få fradrag for. Det kan eksempelvis være rengøring, vinduespudsning, børnepasning og almindeligt havearbejde.

Og får man lavet noget på helårsboligen, er der også en række ting, man kan få lov til at trække fra. Eksempelvis i forbindelse med arbejde lavet på taget, vinduer, isolering og installation af solfangere.

Får man lavet noget indenfor, er der fradrag for blandt andet reparation eller fornyelse af køkken og bad, afløb, elinstallationer samt maler- og tapetsererarbejde, oplyser Skat på sin hjemmeside.

Det er ikke alt, man kan få håndværkerfradrag for. Blandt andet kan man ikke få fradrag på fliselægning, saunaer, spabade og swimmingpools, antenneinstallationer, brændeovn og pejse eller opsætning af postkasser.

Ud over at arbejdet skal stå på Skats liste, er der en række krav, der skal være opfyldt for, at man kan få håndværkerfradraget. Arbejdet skal være udført i 2013 og senest være betalt to måneder inde i 2014 - altså 28. februar.

Og så skal betalingen for arbejdet være sket elektronisk, for eksempel med betalingskort eller via netbank. Det må ikke være betalt med check eller kontanter.

Ordningen med håndværkerfradrag fortsætter i år. Derfor skal man fortsat gemme sine regninger.

/ritzau/