Så er militærbidraget til Mali også stemt igennem

Ved en afstemning på den næstsidste dag inden juleferien vedtog Folketinget torsdag, at Danmark sender et Hercules-transportfly med bemanding samt en række stabsofficerer til Mali.

Det er FN, der har anmodet om det danske bidrag i bestræbelserne på at skabe fred i det uroplagede vestafrikanske land, hvor islamistiske oprørere har huseret gennem længere tid.

- Den enstemmige opbakning i Folketinget er et stærkt signal om det danske engagement i at skabe fred og stabilitet.

- Der er mange tætte og komplekse bånd fra Mali til Sahel-regionen og de øvrige omkringliggende lande, der betyder, at det er helt afgørende at få stabiliseret situationen i selve Mali, siger udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) i en pressemeddelelse.

Ud over det militære bidrag bidrager Danmark blandt andet med udviklingsbistand og humanitære indsatser.

Også forsvarsminister Nicolai Wammen (S) er tilfreds med, at bidraget enstemmigt er stemt igennem.

- Forsvaret er klar til opgaven, og i starten af 2014 tager vores dygtige soldater samt et transportfly af sted for at bidrage til FN's fredsbevarende mission.

- Det er vigtigt, at Danmark og verdenssamfundet bakker op om indsatsen i Mali, så der kan blive skabt sikkerhed og stabilitet i landet og i regionen, siger Wammen i pressemeddelelsen.

Danmark har tidligere bidraget med et transportfly i Mali. Det skete tidligere i år, da det internationale samfund med Frankrig i spidsen besluttede sig for at gribe ind.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip