Så er militærbidraget til Mali også stemt igennem

Ved en afstemning på den næstsidste dag inden juleferien vedtog Folketinget torsdag, at Danmark sender et Hercules-transportfly med bemanding samt en række stabsofficerer til Mali.

Det er FN, der har anmodet om det danske bidrag i bestræbelserne på at skabe fred i det uroplagede vestafrikanske land, hvor islamistiske oprørere har huseret gennem længere tid.

- Den enstemmige opbakning i Folketinget er et stærkt signal om det danske engagement i at skabe fred og stabilitet.

- Der er mange tætte og komplekse bånd fra Mali til Sahel-regionen og de øvrige omkringliggende lande, der betyder, at det er helt afgørende at få stabiliseret situationen i selve Mali, siger udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) i en pressemeddelelse.

Ud over det militære bidrag bidrager Danmark blandt andet med udviklingsbistand og humanitære indsatser.

Også forsvarsminister Nicolai Wammen (S) er tilfreds med, at bidraget enstemmigt er stemt igennem.

- Forsvaret er klar til opgaven, og i starten af 2014 tager vores dygtige soldater samt et transportfly af sted for at bidrage til FN's fredsbevarende mission.

- Det er vigtigt, at Danmark og verdenssamfundet bakker op om indsatsen i Mali, så der kan blive skabt sikkerhed og stabilitet i landet og i regionen, siger Wammen i pressemeddelelsen.

Danmark har tidligere bidraget med et transportfly i Mali. Det skete tidligere i år, da det internationale samfund med Frankrig i spidsen besluttede sig for at gribe ind.

/ritzau/

Dagens Gossip