Så farligt er det at bruge din mobil i sengen: To kvinder har fået ødelagt deres liv

Skrevet af Sol Stoffregen

24/06/2016

Dagens topnyheder

Det er ingen nyhed, at mobiltelefoners blå lys kan ødelægge din nattesøvn, hvis du har mobilen ved siden af dig i sengen. Men vidste du, at du kan blive blind af at bruge din mobil i mørke?

To engelske kvinder er blevet ramt på synet, efter de fast læste og skrev på smartphonen i sengen om aftenen. Det skriver New England Journal of Medicine ifølge TV2.

Læs ogsåDerfor skal du aldrig have din mobil i lommen eller i bh’en

Mange danskere tager mobilen med i seng for at sende dagens sidste sms’er, tjekke opdateringer på sociale medier eller læse nyheder.

Den vane er skyld i at en 22-årig og en 40-årig kvinde fra England er blevet midlertidige blinde, fremgår det af det engelske medicinmagasin.

Læs ogsåEksperter advarer: Derfor må du ikke nævne dit barns vægt

Begge kvinder har gennem en længere periode døjet med alvorligt synsbesvær på det ene øje uden at være syge eller have sundhedsmæssige problemer. Fælles for kvinderne er, at de ved sovetid har lagt sig på siden i sengen og kigget på mobilskærmen.

Det øje, der ikke har taget skade har været “gemt" i puden, mens det andet øje har været læseøjet. Synsproblemerne opstår bl.a., når læseøjet skal vænne sig til mørket.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: