Så går årets lystfiskeri for alvor i gang

Så er vinteren ovre, lystfiskerne kommer ud af deres skjul.

Den gruppe af lystfiskere jeg tilhører bekender sig til at premierefiskeri er noget specielt. Det at man sætter gang i en ny sæson og igen kan mødes med ligesindede ved vandløbet gør livet værd at leve.
Igen i år drager jeg og Finn Dahlin til Sverige – nærmere Mørrumsåen i det sydsvenske, ca. 170 km fra Malmø. Dette for at deltage i årets første premierefiskeri.

Ved Mørrumsåen har man forstået at gøre starten til en fest. Svenskernes svar på Skov- og Naturstyrelsen, Sveaskog er vært for arrangementet. 150 håbefulde lystfiskere, hverken mere eller mindre, står klar den sidste fredag i marts kl. 09.00 hvor kanonen bliver skudt af og ”festen” i gang.

For rigtig mange er det første og sidste gang de er så heldige at få kort til netop en Mørrumspremiere.

Men udover de få som har været så heldige at få kort til begivenheden samles der flere hundrede til lystfiskerfest, folk – med interesse for lyst- og sportsfiskeri – fra nær og fjern møder op bare for at være tilskuere og for at beundre fangsterne og for at nyde det spæde svenske forår,

Svensk tv og svensk radio sender fra åen, svenske politikere og kendte, er hvert år blandt de særligt indbudte – jo i Sverige er man stolt af sit pragtfulde fiskevand.

Mørrum er et besøg værd i hele sæsonen, i maj kommer de store – MEGET store – blanke Østersø laks op i åen, senere i august er det de verdensberømte store havørreder der fylder åen og rusker i lystfiskerens agn… og alt dette kun ca. 5 timers kørsel fra eks. Esbjerg.

Finn og jeg vil være at finde ved åens bred den sidste weekend i marts…forhåbentlig i mange år frem for premierefiskeri går altså lige i blodet på en lystfisker som mig.

Knæk og Bræk

Dagens Gossip