Så gik den ikke længere: Athletic Bilbao giver Barcelona første liganederlag

02/12/2013

Der er ikke råd til mange svipsere, hvis det spanske mesterhold FC Barcelona skal holde konkurrenterne bag sig i Primera Division.

Men en svipser løb catalonierne ind i søndag aften, da holdet på udebane tabte 0-1 til Athletic Bilbao og dermed blev noteret for sæsonens første nederlag i den hjemlige liga.

Især Neymar må ærgre sig over mange spildte chancer i opgøret.

Talentfulde Iker Muniain scorede sejrsmålet 20 minutter før tid, da han satte støvlen på en tværpasning fra højre side og passerede José Pinto, der atter vikarierede i Barcelona-målet.

Barcelona-lejren var efter kampen irriteret over, at dommeren nøjedes med at give Bilbaos defensive midtbanespiller Ander Iturraspe et gult kort for at vælte Neymar omkuld, da brasilianeren var ved at spille sig helt fri foran mål.

- Det er godt hold. Det bliver svært, når vi ikke udnytter vores chancer. Ja, dommeren gjorde ikke sit job godt nok. Det skulle have været et rødt kort, og det ville sandsynligvis have ændret kampen, siger Barcelonas midtbanespiller Sergio Busquets.

Det var Barcelonas andet nederlag på fem dage, efter at holdet også tabte til Ajax i Champions League tirsdag aften.

Og ligesom i kampen mod hollænderne var Barcelona det næstbedste hold på banen i store perioder af opgøret i Baskerlandet.

Specielt før pausen var hjemmeholdet bedst mod en modstander, der fortsat må undvære den lårskadede superstjerne Lionel Messi.

I anden halvleg var billedet dog lidt anderledes, for Barcelona fik ædt sig ind i kampen, mens Athletic Bilbao trak sig længere tilbage og satsede på kontrastød.

På sådan et slog Muniain altså til, og træner Ernesto Valverdes tropper rykker med den imponerende sejr op på rækkens fjerdeplads efter Barcelona, Atlético Madrid og Real Madrid.

De to sidstnævnte klubber ligger lige i hælene på Barcelona. Atlético har lige som catalonierne 40 point, mens Real har skrabet 37 sammen.