Så har SF fordelt ordførerskaberne

Skrevet af admin

20/02/2014

Mest læste i dag

SF har nu fastsat holdet, der skal repræsentere partiet uden for regeringen, og helt som ventet sætter gruppeledelsen sig også på flere af de fremtrædende poster.

Gruppeformand Jonas Dahl sætter sig på posten som finansordfører, mens den nye formand Pia Olsen Dyhr sætter sig i Udenrigspolitisk Nævn.

Gruppens næstformand Holger K. Nielsen bliver blandt andet forsvarsordfører og sætter sig også i udenrigsudvalget.

Dog er der også blevet plads til flere af de kritikere fra partiets venstrefløj, som spillede en afgørende rolle i partiets udtræden af regeringen og Annette Vilhelmsens afgang som formand.

Blandt andet fortsætter Özlem Cekic som sundhedsordfører, mens Lisbeth Bech Poulsen er blevet skatteordfører og miljøordfører.

Karsten Hønge bliver transportordfører og ordfører for landdistrikterne. Trine Pertou Mach bliver ordfører for fødevarer, landbrug og fiskeri samt ordfører på udviklingsområdet.

- Vi har i dag fået sat et rigtig stærkt hold fyldt med de kompetencer, som vi har brug for til at sikre SF fremgang og ikke mindst til at skabe så mange røde og grønne forbedringer til gavn for danskerne som muligt.

- Jeg er sikker på, at vi i fællesskab og med Pia Olsen Dyhr i spidsen kan løfte vores parti og ikke mindst give højrefløjen kamp til stregen. Den opgave starter nu, og den er vi med dette nye, stærke hold fuldt ud klar til, siger gruppeformand Jonas Dahl.

Den tidligere formand Annette Vilhelmsen bliver børne- og undervisningsordfører, ordfører for forskning, innovation og videregående uddannelser samt kulturordfører.

/ritzau/