Så har SKAT åbnet for at du kan føje oplysninger til din årsopgørelse

Skat.

Den 5. marts er SKAT klar med årsopgørelsen for 2011, og så ved du om du skal have penge tilbage i skat - eller måske betale lidt ekstra.

Men allerede nu har SKAT åbnet for at du selv kan komme med oplysninger om sidste års indtægter og udgifter, der har betydning for din årsopgørelse.

En række oplysninger har SKAT allerede, og dem kan du ikke ændre ved.

Men andre, herunder befordringsfradraget, skal du selv skrive på.

Sådan ser SKATs tidsplan ud:

Bliv ven med netnyhederne.dk på Facebook - klik her og vær med...

1. januar - 15. februar
Vi indsamler oplysninger fra arbejdsgivere, pengeinstitutter mfl.

1. februar - 24. februar
Tidlig indberetning: Borgerne kan via TastSelv give oplysninger til de rubrikker på årsopgørelsen, som vi ikke automatisk får oplysninger til fra 3. part (fx arbejdsgivere, banker osv.). Det kalder vi "tidlig indberetning til årsopgørelsen".Hvis du gør det, vil den årsopgørelse, du kan se i skattemappen den 5. marts, med større sandsynlighed have alle oplysninger med, og dermed give svar på, om du har betalt for meget eller for lidt i skat i 2011.

Gå til TastSelv og vælg Ændre årsopgørelsen
Læs mere om tidlig indberetning.

5. marts
Årsopgørelsen er klar og kan ses i din Skattemappe i TastSelv. Nogle personer får en servicemeddelelse eller et servicebrev, hvis deres årsopgørelse endnu ikke er klar.Fra denne dato kan du også oplyse nye tal eller ændringer til årsopgørelsen.

Primo april - 24. april
Årsopgørelsen sendes ud på papir til de borgere, der endnu ikke har været i TastSelv for at se deres årsopgørelse, eller som har valgt, i TastSelv, at de gerne vil have årsopgørelsen på papir.

Dagens Gossip