Så højt var Jannis og Christians forbrug

Et privatforbrug i den størrelsesorden, som Janni Spies og Christian Kjær havde under deres ægteskab, er de færreste forundt.

De svimlende summer, som hvert år blev hevet op af parrets lommer gennem to årtier, fremgår af Østre Landsrets dom tirsdag, hvor Christian Kjær blev dømt til at betale godt 35 millioner kroner til Janni Spies.

For Janni Spies vedkommende var det årlige privatforbrug i perioden 1991-2005 med en enkelt undtagelse aldrig under fem millioner kroner. Undtagelsen var i 1994, hvor Janni "kun" brugte 3.956.140 kroner, fremgår det af dommen.

Det tog hun til gengæld revanche for to år senere, da hun brugte ikke færre end 15.420.303 kroner. Det år brugte hun blandt andet 6,6 millioner kroner på et maleri, fremgår det af dommen.

I løbet af årene brugte Janni Spies sammenlagt mere end 108 millioner kroner til privatforbrug. Ægtefællen Christian Kjær var en smule mere mådeholdende, idet han i samme periode kun brugte godt 77 millioner kroner.

Jannis formue stammer fra ægteskabet med rejsekongen Simon Spies, som døde i 1984. Janni var blot 20 år, da hun året inden konverterede sin status som piccoline i Spies til chefens ægtefælle.

I forbindelse med ægteskabet havde Janni givet afkald på arven, men i sit testamente valgte Simon Spies at lade Janni arve alligevel.

Det betød, at hun i 1988, hvor hun blev gift med Christian Kjær, gik ind til ægteskabet med godt 737 millioner kroner på bankbogen.

Christian Kjær kunne også det med penge og bragte over 311 millioner med ind i ægteskabet, så parrets samlede formue oversteg en milliard kroner.

I 2009 flyttede Janni fra Christian, og parret blev formelt skilt den 14. januar 2011.

Janni mener, at Christian Kjær under ægteskabet har malket hende for penge, som hun i forbindelse med retssagen har forlangt tilbage ved at rejse et krav på 135 millioner kroner. Landsretten tilkendte hende "kun" 35 millioner.

/ritzau/

Dagens Gossip