Så kan julefreden sænke sig over Slade

Skrevet af admin

26/12/2015

Mest læste i dag

Det er efterhånden nogle år siden, at Noddy Holder og Jimmi Lea fra bandet Slade satte sig sammen og skrev nummeret "Merry Xmas Everybody".

Det var i 1973, og dengang gik popsangere i høje støvler, bukser med et enormt svaj, glimmertøj, og håret så sjovt ud.

Yngre vil nok grine af, hvordan unge mennesker så ud, men de efterhånden gamle drenge fra Slade kan stadig grine hele vejen hen til banken.

Julen går på hæld nu, men der er stadig julegaver til Slade.

Den britiske avis Daily Mail har set på, hvilke populære julesange der er penge i, og Slades "Merry Xmas Everybody" spilles så hyppigt rundt omkring på radiostationer, at der triller anslået 500.000 pund ned i lommerne på Slade i år i såkaldte royalties.

Det svarer til godt fem millioner kroner, og Slade topper dermed listen over hvem, der tjener mest på julemusikken.

Avisen Daily Telegraph skriver, at det faktisk er 500.000 pund til hver af de to sangskrivere, Noddy Holder og Jimmy Lea.

Det nummer, der giver næstflest royalties, er "Fairytale of New York" med The Pogues. Den ventes at indbringe godt fire millioner kroner.

Jo, "Last Christmas" og Wham er også på listen. Den er nummer fem og ligger til at indtjene lidt over tre millioner kroner.

Men den kan ikke slå veteranen Bing Crosby, der er nummer fire med "White Christmas".

Irving Berlins gamle julesang fra 1942 er stadig populær og ventes i år at indtjene 328.000 pund i royalties - altså omkring 3,3 millioner kroner.

Så rammer man plet, kan man klare sig fint resten af livet ved at skrive et julehit. Det ved den nu 68-årige Jona Lewie også noget om.

Tilbage i 1980 fik han et hit med nummeret "Stop the Cavalry". Daily Mail skriver, at nummeret ikke var en julesang, men snarere en anti-krigssang.

Men et sted i teksten lyder det: "Wish I was at home for Christmas", og det har gjort den til et julehit, der stadig spilles.

Avisen citerer Jona Lewie for i et interview at have sagt, at han brugte 1980'erne og 1990'erne på at prøve at komme sig over sin succes.

- Den solgte tre-fire millioner eksemplarer, så jeg havde aldrig brug for et almindeligt job.

Ifølge avisens liste indbringer julehittet ham i år godt 1,2 millioner kroner.

Se her den glade musikvideo til Slades megahit:

 

/ritzau/