Så lang tid skal din første date vare

Den første date kan være ganske akavet. Hvad skal man snakke om? Har man overhovedet noget tilfælles? Ender aftenen med et kys?

To eksperter peger på, at det først og fremmest er vigtigt, at daten foregår et sted, som ikke er for formelt, og så må den heller ikke vare for længe.

- Vælg et sted, hvor I kan snakke og samtidig gøre noget sammen – helst noget I begge kan lide. For nogen er det skønt at gå en tur, andre trives på en café, restaurant eller et kunstgalleri, forklarer Peder Kjøs, der er psykolog og parforholdsekspert, til KK.no.

Han understreger, at daten gerne skal foregå et offentligt sted, når det er første gang, I mødes, for det giver en tryghed at have andre mennesker omkring sig.

Læs guiden til netdating og finde det rigtige forum for dig. På udeoghjemme.dk får du en gennemgang af 17 online dating-tjenester.

En date på en time

Anna Bofeldt, som er markedschef hos Match.com, peger på, at daten ikke må være for lang.

- Det første møde skal være ganske kort. Mellem 45-60 minutter, siger hun.

Anne Bofeldt tror nemlig på, det virker at ’skynde sig langsomt’ og tro på, at går den første, korte date godt, er der også grund til at tro på, at anden date bliver en realitet.

Læs på Q.dk om 5 datingfejl, som de fleste begår.

En let måde at afslutte på

Finder du ud af, at manden ikke lige er noget for dig, er det netop også en fordel, at den første date ikke varer en hel aften. Og du bør have tænkt over, hvordan du kan afslutte daten på en god måde.

- Tricket kan være at have en aftale eller noget andet vigtigt, som gør, du har begrænset tid, siger Peder Kjøs.

For går daten godt, kan aftalen jo altid ’aflyses’ igen, så daten kan vare i længere tid, siger psykologen.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip