Så lykkedes det for Cavendish: Jeg har været anspændt

Hvis der skulle gives en pris til Tour de France-feltets mest humørsyge rytter i den første uge, vil Mark Cavendish være med i favoritfeltet.

At han flere gange har kikset i spurterne huer ikke den ekstremt ambitiøse englænder, der har virket gnaven og alt andet end snakkesalig.

Men med sejren på 7. etape fredag er smilet kommet tilbage på læberne hos den nu 26-foldige etapevinder.

- De sidste to spurter har holdet gjort det godt, men jeg har været anspændt, og er startet for tidligt. I dag lå jeg bag Greipel og fandt et hul, forklarer Mark Cavendish.

Der er blevet længere mellem sejrene for den engang så suveræne afslutter, men det er ikke nødvendigvis fordi, benene er blevet mindre eksplosive med årene.

Konkurrencen i spurterne er ganske enkelt langt større, mener Cavendish.

- Tidligere var der måske syv mand, der kæmpede om sejren. Nu er det, som om alle går efter det. Det er skørt. Også derfor bliver jeg lidt mere anspændt, siger Mark Cavendish.

Hans sejr blev kulminationen på endnu en vild dag for Etixx-Quick-Step, der tilsyneladende insisterer på at tage opmærksomheden efter hver etape.

- At vi mistede Tony Martin i går var et hårdt slag. Vi sagde, vi ville vinde for ham. Han er en kæmpe del af holdet både i og uden for løbet. Det er, som om vi er 12 mand, når han er med, siger Mark Cavendish.

Det er Etixx-Quick-Steps tredje etapesejr i dette års Tour de France.

/ritzau/

Dagens Gossip