Så mange danskere er trætte af upersonlige gavekort

Det er blevet populært at give gavekort i fødselsdags- og julegave, men mange danskere bliver slet ikke glade, når de modtaget den fikse gaveidé. Det skriver Søndagsavisen.

Hver fjerde dansker opfatter de populære plastikort, der blandt andet sælges på tankstationer og i supermarkeder, som en decideret upersonlig gave.

Sådan lyder en af konklusionerne i en rundspørge, som analysefirmaet YouGov har lavet for ugeavisen.

- Man signalerer, at personen ikke er højt nok oppe på listen til, at man bruger tid på at finde noget specielt. Hvis en person er unik og vigtig for en, finder man også en unik gave. Et gavekort kan godt give en lidt flad fornemmelse – både for giver og modtager af gaven, siger Jeppe Trolle Linnet, antropolog og ph.d. i forbrugskultur.

Læs også: Afsløring: Det får du i julegave i år

32-årige Bjørn Friborg sad tilbage med en flad fornemmelse, da han fandt et gavekort bag det kulørte gavepapir.

- Det er den lette løsning, og man beder mig faktisk om at finde den gave, som personen skulle have fundet til mig. Man sætter sig ikke ind i, hvad jeg som person kunne tænke mig, og så bliver det upersonligt, siger Bjørn Friborg.

Han tror, at gavekortet er blevet populært at give, fordi det er en nem og tidsbesparende måde at finde en gave på. Samtidig er det blevet sværere at finde vedkommende gaver til folk, da de fleste af os i forvejen omgives af masser af materielle goder.

- Det er lidt ligesom at give penge, siger Jeppe Trolle Linnet

71 procent af de udspurgte danskere i undersøgelsen siger, at de har det fint med at få gavekort. 23 procent findet der derimod upersonligt. Lidt over 1000 mennesker har deltaget i spørgeundersøgelsen.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip