Så mange danskere snager i deres kærestes telefon

Hver femte kvinde og knap hver tiende mand har tjekket kæresten mobiltelefon. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen.

At det kribler i fingrene efter at tjekke kærestens mobiltelefon forklarer parterapeut Martin Østergaard med, at vi er bange for at miste, og at tillid afløses af kontrol, fordi vi tror, at kæresten næppe vil fortælle sandheden.

- Selvom det strider mod ens værdier og normer, overmander ens usikkerhed og opflammende mavefornemmelse en. Jeg har oplevet mange kvinder i min rådgivning, der siger, at de normalt ikke gør sådan noget, men lige den dag fik de en impuls til at tjekke, og så var der en besked fra en kvinde, der skrev 'tak for forleden lækre, glæder mig til at se dig igen'. Og andet havde de ikke skrevet sammen, fortæller han.

Undersøgelsen fra YouGov viser, at 15 procent af de 35-54-årige har tjekket kærestens mobiltelefon, og at 25 procent af dem, der har snaget, har afsløret, at kæresten var utro. Et tal, der ifølge Martin Østergaard vidner om, at der er rigtig mange forhold, hvor der er noget, man skal have snakket om.

- Selvom det er ulovligt at tjekke en andens telefon, kan det jo næsten betragtes som omsorgsfuldt at bryde loven, fordi man kan få snakket om, hvad årsagen til utroskaben er, og forsøge at redde forholdet – hvis man altså kan tilgive den anden. Men man skal overveje, hvordan man vil have det med sig selv, hvis man ikke finder noget – skal man sige noget til kæresten? Og hvordan vil det påvirke forholdet, at du har overtrådt den grænse?, siger Martin Østergaard.

Dagens Gossip