Så mange danskere tager bilen på ferie

Danskerne er vilde med at rejse. Især de europæiske lande er blandt vores absolutte feriefavoritter. Med Spanien, Italien, Tyskland, Frankrig og Tyrkiet som de mest eftertragtede ferielande, ifølge Danmarks Statistik, kan det konkluderes, at vi foretrækker at blive i nærheden af vores hjemland, og det skyldes i høj grad prisniveauet.

Både på grund af prisen for flybilletterne, men også fordi destinationerne tæt på er så populære, vælger mange danskere selv at stå for transport. Dog kan det ikke altid betale sig at tage bilen, hvis man skal langt væk. Derfor er det naturligt, at de mest populære kør-selv-destinationer er dem, der ligger tættest på, f.eks. Tyskland, Østrig og Frankrig.

Mere end en fjerdedel af danskernes rejser til udlandet foregår, ifølge rejsebureauet TravelBird, med personbil som det primære transportmiddel. I Danmark er der registreret mere end to millioner personbiler, hvilket betyder, at mange har mulighed for, at styre deres egen transport når de skal på ferie, uden at skulle tænke på afgangstider. I en undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn oplyser 63 % af bilejerne, at de tager på bilferie i løbet af sommeren.

En anden fordel ved at rejse med bilen er, at man får mulighed for at komme nemmere rundt og opleve flere områder på sin ferie. At have egen bil til rådighed giver en større fleksibilitet, og man slipper for at leje en bil eller være afhængig af offentlig transport.

Siden 1960’erne er bestanden af personbiler i Danmark blevet fem gange så høj, så det må være rimeligt at antage, at der fortsat vil være masser af danskere, der vælger bilferien fremover. Inden for Danmarks egne grænser bruger mere end 80 % af de rejsende bilen, hvis de skal på ferie. Denne store efterspørgsel på kør-selv-ferier bliver i høj grad imødekommet hos rejsebureauerne, hvor mange tilbyder ferieophold til både danske destinationer, men også de mest populære kør-selv-destinationer i udlandet. F.eks. har rejsebureauet Vulkan Rejser en hel kategori af ferieophold dedikeret til kør-selv-ferier, hvilket også ses hos mange andre.

Næste gang du skal ud at rejse, kan det altså godt betale sig at undersøge, hvad det vil koste dig i benzin og slid at tage bilen, og sammenligne det med prisniveauet for flybilletter, og endvidere beslutte dig for, hvor meget du vil nå at se på din ferie. Så længe du er villig til at ofre lidt længere tid på rejsen, kan det virkelig betale sig at tage bilen!

Dagens Gossip