Så mange har foreløbig haft ubudne gæster i julen

Skrevet af admin

25/12/2015

Dagens topnyheder

Antallet af familier, der i juledøgnet har haft besøg af indbrudstyve, ser ud til at holde sig på samme lave niveau som sidste år.

I døgnet for 24. december har politiet modtaget 179 anmeldelser om indbrud. Sidste år var tallet 172. Det er langt færre end i årene 2011-2013, da der blev anmeldt omkring 100 flere indbrud i juledøgnet.

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

Erfaringen viser dog, at tallet vil stige i de kommende dage, når folk vender hjem fra julebesøg og opdager, at indbrudstyve har gennemrodet deres hjem.

Allerede fredag morgen klokken 07.00 har politiet landet over modtaget anmeldelser om yderligere 114 indbrud. Det samlede antal fra midnat juleaftensdag til julemorgen er dermed oppe på 293 anmeldelser.

Men faren for indbrud er ikke ovre endnu, da tyveknægtene er klar over, at mange også i juledagene besøger familie og venner.

- Din bolig bliver interessant for en tyv, hvis han ved, der er værdier at hente. Lad derfor ikke værdifulde ting ligge frit fremme, men gem dem af vejen, så de ikke kan ses udefra, udtaler vicepolitiinspektør i Rigspolitiet Henrik Framvig i en pressemeddelelse fredag.

- I dag kan det også være en god idé ikke at lade emballage fra dyre julegaver ligge fremme, hvis du forlader hjemmet, fortsætter han.

Politiet har i de senere år taget forskellige tiltag i brug for at mindske antallet af indbrud i højtiden.

I år har Midt- og Vestjyllands Politi således været på besøg hos kendte indbrudstyve i kredsen, fortæller DR Midt & Vest.

Betjentene har ved besøget opfordret tyveknægtene til at holde jul som alle andre.

- Det er vores klare opfattelse, at det virker, siger politiinspektør Claus Nørgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

/ritzau/