Så mange indvandrere er på kontanthjælp

Indvandrere skal ikke sidde fast i kontanthjælpssystemet, fordi de ikke kan tale dansk.

Derfor er regeringen klar med et såkaldt "integrationspålæg", der betyder, at kommunerne kan kræve at indvandrere lærer dansk - og ellers trække dem i deres ydelse. Læs regeringens forslag her:

* Indvandrere på kontanthjælp over 30 år skal fremover møde særlige krav om at modtage danskundervisning. Hvis de afslår, trækkes de i deres ydelse.

* Ifølge regeringens udspil skal unge kontanthjælpsmodtagere med indvandrerbaggrund under 30 år - ligesom alle andre kontanthjælpsmodtagere under 30 - i uddannelse og samtidig modtage den nye ydelse, uddannelseshjælpen.

* I 2012 var der i alt 137.500 kontanthjælpsmodtagere. Heraf var i alt 37.700 personer indvandrere eller efterkommere, svarende til 27 procent.

* Der er især indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande, som er på kontanthjælp. Hele 83 procent af kontanthjælpsmodtagerne med indvandrerbaggrund var således fra ikke-vestlige lande.

* Blandt kontanthjælpsmodtagere med indvandrerbaggrund er kvinderne svagt overrepræsenteret.

* I 2012 var 54 procent af kontanthjælpsmodtagerne med indvandrerbaggrund således kvinder. Det er særligt blandt de ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år, at kvinderne er overrepræsenteret.

Kilde: Jobindsats.dk

/ritzau/

 

Dagens Gossip