Så mange medaljer skal Danmark tage til OL

Med ni medaljer blev OL i London i 2012 en stor succes for dansk idræt, men det resultat skal blive endnu bedre ved næste OL i Rio de Janeiro, der finder sted i sommeren 2016.

Sådan lyder målsætningen fra den danske OL-ledelse på baggrund af flotte resultater i mange olympiske sportsgrene i 2013.

Samtidig er der mulighed for at forbedre forholdene for OL-kandidaterne yderligere på baggrund af, at Dansk Supermarked har øget sponsoratet til Team Danmark fra 10 til 15 millioner kroner i 2014.

- Vores ambition for OL i 2016 er hele 10 dansk medaljer og et stort OL-hold, siger OL-chefen i Danmarks Idrætsforbund, Morten Rodtwitt.

Hvis den mission bliver til virkelighed, vil det være første gang, at dansk idræt hjemfører et tocifret antal medaljer fra et OL siden 1948.

- De sportslige resultater i mange olympiske sportsgrene i 2013 har skabt en rigtig god optimisme, og med den nye donation fra Dansk Supermarked kan vi styrke kvaliteten af OL-forberedelserne yderligere i det kommende år, siger Team Danmark-direktør Michael Andersen.

- Vi kan blandt andet investere i nyt og optimalt materiel og udstyr for en række atleter og hold, og vi kan investere flere ressourcer til medaljekandidaternes træning og konkurrencer i 2014, hvor der blandt andet er OL-kvalifikation i sejlsport og skydning, lyder det.

Ud over målsætningen på 10 medaljer satser DIF på, at Danmark vil være repræsenteret i 20 sportsgrene i Rio de Janeiro. Ved OL i London var der danske udøvere med i 17 forskellige idrætter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip