Så mange medaljer skal Danmark tage til OL

Med ni medaljer blev OL i London i 2012 en stor succes for dansk idræt, men det resultat skal blive endnu bedre ved næste OL i Rio de Janeiro, der finder sted i sommeren 2016.

Sådan lyder målsætningen fra den danske OL-ledelse på baggrund af flotte resultater i mange olympiske sportsgrene i 2013.

Samtidig er der mulighed for at forbedre forholdene for OL-kandidaterne yderligere på baggrund af, at Dansk Supermarked har øget sponsoratet til Team Danmark fra 10 til 15 millioner kroner i 2014.

- Vores ambition for OL i 2016 er hele 10 dansk medaljer og et stort OL-hold, siger OL-chefen i Danmarks Idrætsforbund, Morten Rodtwitt.

Hvis den mission bliver til virkelighed, vil det være første gang, at dansk idræt hjemfører et tocifret antal medaljer fra et OL siden 1948.

- De sportslige resultater i mange olympiske sportsgrene i 2013 har skabt en rigtig god optimisme, og med den nye donation fra Dansk Supermarked kan vi styrke kvaliteten af OL-forberedelserne yderligere i det kommende år, siger Team Danmark-direktør Michael Andersen.

- Vi kan blandt andet investere i nyt og optimalt materiel og udstyr for en række atleter og hold, og vi kan investere flere ressourcer til medaljekandidaternes træning og konkurrencer i 2014, hvor der blandt andet er OL-kvalifikation i sejlsport og skydning, lyder det.

Ud over målsætningen på 10 medaljer satser DIF på, at Danmark vil være repræsenteret i 20 sportsgrene i Rio de Janeiro. Ved OL i London var der danske udøvere med i 17 forskellige idrætter.

/ritzau/

Dagens Gossip