Så mange nye job blev skabt i starten af 2013

Der blev skabt 2000 flere stillinger på det danske arbejdsmarked i første kvartal af 2013.

Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse steg med 2000 fuldtidsbeskæftigede fra sidste kvartal i 2012, svarende til 0,1 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Dagens beskæftigelsestal bekræfter således det billede, som tallene for ledigheden har tegnet. Krisen på arbejdsmarkedet er ved at lette en smule, skriver Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank, i en kommentar.

Der blev skabt nye job både i private virksomheder og inden for det offentlige. Til gengæld blev der færre ansatte i kommunerne.

Ifølge Danmarks Statistik steg beskæftigelsen inden for private virksomheder og offentlig forvaltning og service fra fjerde til første kvartal med 1000 fuldtidsbeskæftigede.

Samtidig kom der 1000 flere ansatte inden for brancherne erhvervsservice og offentlig administration, undervisning og sundhed.

Dagens tal er ifølge Steen Bocian godt nyt for dansk økonomi, da medvind på arbejdsmarkedet er centralt for, at der bliver sat gang i økonomien gennem et højere forbrug.

- At beskæftigelsen ikke falder gør, at danskerne måske tør bruge en lidt større andel af deres løbende indkomst, men vi skal bestemt ikke vente et forbrugsboom, siger Steen Bocian.

Han vurderer, at stabiliseringen er skrøbelig, og dermed er der også fortsat en betydelig usikkerhed på arbejdsmarkedet:

- Vi venter ikke de store forskydninger i beskæftigelsen i løbet af 2013 - det vil sige en fortsættelse af tendensen over det seneste lille år. Til trods for, at væksten fortsat er meget lav, så virker arbejdsmarkedet til at være præget af stilstand snarere end krise.

Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse udgør nu 2.143.000 fuldtidsbeskæftigede.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip