Så mange penge skal boligejerne have tilbage

Regeringen skønner, at de danske boligejere automatisk skal have udbetalt i omegnen af 1,2 milliarder kroner på grund af fejl i ejendomsvurderingerne.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra skatteminister Holger K. Nielsen (SF), som onsdag fremlægger en ny model for de udskældte offentlige ejendomsvurderinger.

- De offentlige ejendomsvurderinger har ikke været gode nok. Derfor har regeringen besluttet, at der skal laves et helt nyt vurderingssystem.

- Det her handler om, at boligejerne kan have tillid til, at den skat de betaler, er så korrekt som muligt, siger Holger K. Nielsen i pressemeddelelsen.

Regeringen lægger op til at aflyse ejendomsvurderingerne i 2013 og i stedet lave en helt ny model inden 2015.

Hvis vurderingen i 2015 viser sig at være lavere end vurderingen i 2011, så skal skatterne tilbage fra 2011 genberegnes. Og hvis det regnestykke resulterer i et mindre skattebeløb, så skal boligejeren automatisk have forskellen udbetalt.

2015-vurderingen bliver først offentliggjort omkring 1. marts 2016, så det er først på det tidspunkt, at de ramte boligejere kan se frem til at få den for meget betalte skat tilbage.

Skatteministeren vil på et pressemøde ikke svare på, hvor regeringen vil finde de 1,2 milliarder kroner, som man forventer at skulle betale tilbage til boligejerne.

- Det må vi snakke om med de partier, vi skal forhandle med, siger Holger K. Nielsen.

Balladen om ejendomsvurderinger blev for alvor skudt i gang i august med en stærkt kritisk beretning fra Rigsrevisionen, som slog fast, at Skats ejendomsvurderinger for parcelhuse i 2011 var forkerte i tre ud af fire tilfælde.

Samtidig kritiserede Rigsrevisionen, at Skatteministeriet i en årrække har været klar over problemerne med de offentlige ejendomsvurderinger uden at gribe ind.

/ritzau/

Dagens Gossip