Så meget sover vi: Vild forskel på søvnvanerne

Der er forskel i traditioner, sprog, madvaner og religioner blandt verdens lande, og nu viser det sig også, at der er stor forskel i søvnvanerne.

Amerikanske National Sleep Foundation har undersøgt forskellene på søvnvanerne blandt 1.500 personer mellem 25 og 55 år i seks forskellige lande.

Det er personer fra Mexico, Canada, Tyskland, Japan, Storbritannien og USA, og de blev spurgt om alt fra beklædning om natten til sengepartnere.

- Selvom vi ved, at alle sover, er der ret bemærkelsesværdige kulturelle forskelle inden for denne universelle oplevelse, som endnu ikke er blevet undersøgt, siger Namni Goel, som har været med til at lave undersøgelsen, til Huffingtonpost.com.

Læs på Oestrogen.dk, hvorfor du ikke må trykke igen og igen på snooze-knappen om morgenen.

Mange sover dårligt

Ifølge undersøgelsen er japanerne dem, som sover mindst med et gennemsnit på kun 6 timer og 22 minutter.

På andenpladsen ligger amerikanerne med 6 timer og 31 minutter, og ellers er det mexikanerne, som sover mest. Her svarer mere end 35 pct., at de i gennemsnit sover 8 timer eller mere.

Folk sover desuden gerne i gennemsnit 45 minutter længere i weekenderne end i hverdagene.

Det er ikke kun søvnmængden, der er vigtig i forhold til god søvn, men selve søvnkvaliteten spiller også en rolle.

Hos amerikanerne er det kun 44 pct., der sover godt hver eller næsten hver nat, mens japanerne er dem, der rapporterer om den bedste søvn.

Her peger 54 pct. på, at de ofte får en god nats søvn.

Læs om det bedste og det værste, du kan indtage før sengetid, på IN.dk

Tv, telefon og tablet

Der er også ret stor forskel, når man ser på vanerne ved sengetid. Mens størstedelen af amerikanerne bruger en eller anden form for gadget inden sengetid, ser 80 pct. af mexikanerne tv.

Det gælder også for 73 pct. af amerikanerne.

I Japan er det en laptop eller tablet, som bliver brugt, inden øjnene lukkes for natten, mens canadierne i højere grad bruger deres telefon.

Mexico er det land, hvor flest mediterer eller beder en bøn inden sengetid, og i Storbritannien er det en drink eller at læse en bog eller i et blad, som flest tyr til.

Når det kommer til at tage en lur, er japanerne og amerikanerne i front, mens briterne (45 pct.), tyskerne (44 pct.), mexikanerne (39 pct.) og canadierne (35 pct.) følger lige efter.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip