Så meget tjener solskinsøen på Folkemødet

På solskinsøen Bornholm er turistsæsonen alfa og omega. Derfor har det stor betydning for erhvervslivet, når øen de næste tre dage kommer til at myldre med mennesker, der skal til Folkemøde.

Center for Regional og Turismeforskning har for Fagbladet 3F beregnet, at folkemødet vil betyde en ekstra omsætning på 21,7 millioner kroner, hvis der kommer 60.000 gæster, som arrangørerne har meldt ud.

Det er næsten en fordobling i forhold til 2012. Med i regnskabet er alt fra køb af aviser til taxaforbrug.

- Folkemødet har en kæmpe betydning. Der har generelt været en afmatning i turistbranchen på Bornholm, så det betyder rigtig meget, at så mange mennesker kommer på besøg. Både her og nu, men også på sigt i forhold til at skabe en øget bevidsthedllene om Bornholm. Blandt andet er det rigtig godt, at folkemødet ligger i juni, hvor de almindelige turister ikke er begyndt at komme endnu, siger Lene Feldthus Andersen, der er direktør i Center for Regional- og Turismeforskning.

En af dem, der er begestret for folkemødet er Tine Fangel, der er ejer af Tines Gjestehûs, der ligger i Allinge, hvor festivalen foregår.

- Tyve procent af vores årsomsætning får vi ind på fire dage, så vi er rigtig glade. Alle nitten værelser er bookede, og vi regner med, at cirka tusind mennesker kommer forbi vores have, hvor vi har fået lov til at skænke fadøl og servere grillpølser. Vi kommer til at arbejde i døgndrift, men det er det værd, siger hun.

Dagens Gossip