Så meget vildt skyder jægerne

Naturen har det godt. Jægernes jagtudbytte er tilbage på et normalt niveau efter en knapt så travl jagtsæson året før. Det viser Naturstyrelsens vildtudbyttestatistik, som opgør det vildt, jægerne har skudt i jagtsæsonen 2012-2013.

- Jagtudbyttet er en af de bedste indikationer, vi har på, hvordan det går med en række forskellige vilde dyr i naturen. Og baseret på de nye tal, ser det faktisk ud som om, at de forskellige bestande af dyr er relativt stabile eller stigende. Vi ser ikke nogen markant tilbagegang hos de arter, der er jagttid på, og det fortæller os, at jagten har foregået på et bæredygtigt grundlag, siger skovfoged Mads Bank-Mikkelsen fra Naturstyrelsen til styrelsens hjemmeside.

Vildtudbyttestatistikken, som bliver lavet af DCE, Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet, indeholder oplysninger om udbyttet af i alt 16 pattedyrarter og 36 fuglearter.

Ringduen er det dyr, der tegner sig for den største stigning, og i årets jagtsæson blev 70.000 flere ringduer skudt i forhold til den foregående jagtsæson.

- Forklaringen kan muligvis være, at nye regler betød, at duerne blev fredet for jagt i oktober måned i 2012, og det kan have fået bestanden til at stige, så flere voksne duer kunne skydes i jagtsæsonen i år, siger Mads Bank-Mikkelsen.

En anden forklaring på stigningen af ringduer i statistikken kan være, at der sidste år blev givet flere tilladelser til såkaldt regulering, hvilket betyder, at der er blevet givet tilladelse til at skyde duer, der laver skader på eksempelvis landbrugsafgrøder og til forstyrrende duer i villakvarterer.

Antallet af nedlagt kronvildt fortsætter en jævn fremgang og nærmer sig nu 10.000 stykker vildt i forhold til de foregående år, hvor der blev nedlagt omkring 7.500-8.000 krondyr.

De årlige kronvildttællinger viser, at der bliver flere krondyr i både Jylland, på Fyn og på Sjælland.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip