Så ondt gør prinsgemalens fravær

Når der holdes gallataffel på Christiansborg onsdag aften og på selve regentens fødselsdag torsdag den 16. april, må dronningen lade sig hylde uden sin livsledsager.

Prinsgemalen har meldt afbud til begge dages arrangementer grundet influenza, meddeler kongehuset.

Det er bestemt ikke uden betydning for dronningen, mener ekspert i kongehuset og ekstern lektor ved Københavns Universitet, Lars Hovbakke Sørensen.

- Hun kommer til at mangle den støtte, hun har haft altid i prinsgemalen, der jo altid har været ved hendes side. Det er jo både, når der vinkes fra balkonen, på karettur og til middagene. Det kommer hun bestemt til at mærke, siger han.

Ifølge ham skal dronningen nok klare begge dages arrangementer, da hun er professionel i den sammenhæng, men han tilføjer.

- Vi andre kommer jo også til at mærke det, for vi er jo også vandt med, at prinsgemalen altid er med hende. Det kommer til at virke helt mærkeligt. Det minder os også om, hvilket stort stykke arbejde han har gjort gennem årene, når vi tager for givet, at han selvfølgelig vil være der ved hendes side.

Om dronningen vil have en af prinserne ved sin side i stedet, tør han ikke udtale sig om.

- Det er en usædvanlig situation for kongehuset, så hvad man eventuelt gør, tør jeg ikke sige noget om.

Kongehuset har officielt meddelt, at man vil afholde samtlige arrangementer på skemaet både den 15. og 16. april som planlagt i forbindelse med dronningens 75-års fødselsdag.

Newspaq

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip