Så slemme er vores hudplejevaner

En ny undersøgelse, der er foretaget af YouGov for hudplejefirmaet Derma, blandt 1000 danske kvinder, viser, at vores hudplejevaner ikke er helt i top.

Fx må hele 69 procent af deltagerne mellem 18-35 år indrømme, at de spiser usundt i form af chokolade, junkfood og chips, selvom de godt er klar over, at det har negativ indflydelse på deres huds tilstand.

Ligeledes er det næsten halvdelen af de 18-35-årige, der ikke renser huden, inden de går i seng, og for 38 procent betyder det endda, at de går i seng med makeup på, som er en af de absolut største hudsyndere.

Er du ked af dit rødmossede ansigt her til vinter? Sådan redder du det, se mere på Femina.dk

Vi går ikke meget op i allergirisiko

I forhold til at minimere risikoen for allergi og undgå for mange kemiske stoffer i produkterne, så er det kun under halvdelen af kvinderne, der svarer, at det har en betydning for dem. 22 procent kigger end ikke på varedeklarationen, inden de køber, og knap hver femte vil bare have det produkt, der dufter bedst.

- Det er tankevækkende, at kvinder går op i parabener, farve- og parfumestoffer til deres babyer, men ikke til dem selv. Små børns hud er sart, men kroppen skal man passe på hele livet, og det er aldrig ligegyldigt, hvilken creme man smører kroppen ind i – uanset alder. Huden er jo vores største organ, og den bør vi behandle ordentligt, siger læge og scientific advisor hos DermaPharm, Uffe Koppelhus.

Har du fået gule tænder? Her er kosten, der hjælper dig til et smukkere smil. Se mere på Femina.dk

Sådan er vores vaner

Her er listen over vores mere tvivlsomme vaner, der påvirker vores hud. Svarene er delt op i henholdsvis kvinder mellem 18-35 år/36-54 år:

Jeg bruger parfume/deo, inden jeg går i seng: 4/3 procent
Jeg ryger: 15/19 procent
Jeg køber det, der dufter bedst: 17/18 procent
Jeg solbader uden solcreme: 18/20 procent
Jeg kigger ikke på varedeklarationer: 22/22 procent
Jeg går i seng med makeup: 38/19 procent
Jeg fester og drikker alkohol: 47/26 procent
Jeg renser ikke huden, inden jeg går i seng: 47/36 procent
Jeg bruger dagcreme med solfilter: 28/40 procent
Jeg spiser chips, chokolade og junkfood: 69/47 procent
Jeg bruger parfume på huden: 54/53 procent

Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

Dagens Gossip