Sådan beskytter du din mobil mod sol, vand & sand

Den danske sommer er ganske enkelt noget af det mest utilregnelige, man kan forestille sig. Det ene øjeblik ligger man næsten splitter ravende på stranden og slikker sol, det andet øjeblik står man indhyllet i regntøj, mens regnen står ned i lårtykke stråler. Det kan være godt gammeldags træls for os mennesker med det ustadige vejr, men det kan være decideret dødbringende for din mobil.

Vi guider her til, hvilke forholdsregler, du bør tage og hvad du kan gøre, hvis uheldet er ude.

Sol

Er du et sted, hvor solen skinner (så er du formentlig taget syd på), så skal du faktisk passe på med at lægge din mobil i direkte sollys. Den varme, der kommer fra solens stråler kan ødelægge mobilens batteri. Så sørg for at holde mobilen i skygge.

Læs også: Billigste mobilabonnement med fri data

Vand

Der findes vandtætte mobiltelefoner i dag, men de fleste tåler ikke en dråbe. Taber du din mobil i havet med saltvand, så er det stort set en dødsdom over din mobil. Saltet æster mobilen op inde fra. Taber du den i ferskvand, swimmingpoolen eller toilettet, så skynd dig at skille den ad og læg delene i en pose med ris.

Risen hjælper med at suge fugten ud af mobilens dele. Kan det lade sig gøre, så lad mobilen tørre i 24 timer.

Er din mobil ikke vandtæt og du ved, du skal være meget ved vandet, så køb et vandtæt cover til din mobil.

Læs også: Sammenlign teleselskabernes priser på iPhones

Sand
Vandtætte mobiltelefoner er typisk også støvtætte og skulle kunne holde sand ude af mobilens indre. Skærmen er derimod stadig i farezonen, så overvej at købe et skærmfilter, du kan lægge hen over skærmen eller et cover, der også beskytter skærmen mod ridser.

Skulle der komme sand ind i din mobil, er det med at få den skilt ad og få den blæst ren. Pas dog på med at bruge en hårtørrer, da varmen herfra kan skade mobilen.
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip