Sådan bliver dit barns skoledag

Eleverne skal fremover gå i skole flere timer om ugen. Går din pode i 0.-3. klasse, skal han eller hun have 30 timer om ugen, 4.-6. klasse får 33 timer og 7.-9. klasse skal sidde på skolebænken i 35 timer om ugen. Det skriver B.dk.

Eleverne får flere timer i de traditionelle kernefag. I 4.-9. klasse skal eleverne have flere timer i dansk og matematik. Derudover bliver der oprettet et nyt nationalt videncenter for historie og kulturarv, der skal styrke historieundervisningen.

En række fag - primært sproglig - bliver fremrykket. Eleverne skal fremover have engelsk fra 1. klasse (i dag begynder engelskundervisningen i 3. klasse), mens tysk eller fransk begynder i 5. klasse (nu er det 7. klasse). Der vil ligeledes blive flere valgfag allerede fra 7. klasse.

Hver dag er der en halv times lektielæsning på skolen. Det er endnu uklart præcis, hvad der skal ske i den halve time for de elever, der ønsker at lave lektier derhjemme eller ikke har lektier for.

Håndværk og design bliver nyt fag og erstatter sløjd og håndarbejde. Hjemmekundskab kommer fremover til at hedde madkundskab.

Alle elever får dagligt en lektion med motion og bevægelse. Der vil blive tale om regulære idrætstimer, som er tilrettelagt af lærere. Hensigten er, at eleverne får pulsen op for at forbedre sundheden og indlæringsevnen.

I dag er afgangsprøven ikke en eksamen, der kan bestås eller dumpes. Fremover skal folkeskolens afgangsprøver have øget betydning for optagelse på ungdomsuddannelserne.

Der vil blive mere fleksible regler for at danne hold i skolen. I dag må eleverne kun være niveauopdelt 50 procent af tiden. Det bliver ændret, dog med en fastholdelse af en tydeligere vægt på stamklassen.

Alle lærere skal senest i 2020 have undervisningskompetence - svarende til linjefag - i de fag, de underviser i. Desuden skal elever og forældre i højere grad inddrages i undervisningen. Men der skal også være et tættere samarbejde mellem lærere, pædagoger og medarbejdere med andre kompetencer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip