Sådan bliver du bedre til at multitaske

Det kan godt være, at du har været god til at multitaske, men med alderen bliver man faktisk dårligere og dårligere til at klare flere opgaver på én gang.

Det kan man dog lave om på. En ny undersøgelse viser, at ældre voksne personer, der på samme tid både skulle koncentrere sig om et bilspil og skulle reagere på et grønt skilt på skærmen, tre gange om ugen forbedrede deres evner inden for multitasking på bare fire uger, skriver Prevention.com.

Udover at gavne multitasking-evnerne var øvelsen også med til at booste hukommelsen og styrke koncentrationen hos testpersonerne.

Hvordan booster man hjernen? På Femina.dk får du gode råd til at spise dig til en stærkere hjerne.

Giver bedre livskvalitet

De gode resultater kunne faktisk måles seks måneder efter, at testpersonerne stoppede med at spille spillet.

- Det er første gang, at nogen har målt hjernens plasticitet eller strukturelle ændringer som respons på stimuli fra videospil, siger Liana Apostolova, der er professor i neurologi ved UCLA og leder af Easton Center for Alzheimer’s Disease Research.

Det er nemlig meget vigtigt for vores hverdag, at vi kan tage noter under et møde og stadig være koncentreret om det, der foregår, og at vi kan følge med i trafikken uden at snuble på vej over gaden.

- Evnen til at multitaske kan både skabe sikkerhed og en bedre livskvalitet, siger David Knopman, der professor i neurologi ved Mayo Clinic og medlem af American Academy of Neurology.

Få opskriften på en smoothie, der styrker hjernen og forebygger demens, på Femina.dk.

Træn din hjerne bedre

Derfor råder eksperterne til, at du opsøger situationer, hvor du kan udfordre din hjerne med både intellektuelle og sociale engagementer. På den måde træner du hjernen og bliver bedre til at multitaske.

Det kunne eksempelvis være en bogklub eller diskussion med gode venner.

- Kognitive stimulerende aktiviteter, der finder sted i en social kontekst, er fantastiske til at forbedre dine multitasking-evner, siger David Knopman.

Undersøgelsen har været offentliggjort i tidsskriftet Nature.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip