Sådan bliver du fed af din slankekur

Man skulle tro, at et vægttab er lige det, der skal til for at holde vægten nede.

Men et nyt studie viser, at selv et beskedent vægttab påvirker hormonerne, der produceres i skjoldbruskkirtlen, og det gør det sværere at tabe sig og at undgå at tage på igen.

Hvor sund er du egentlig? Tag testen på Oestrogen.dk:

Det er forskere fra National Institutes of Health, der står bag forskningen, og de fandt frem til, at overvægtige mennesker, som tabte 5-10 pct. af deres kropsvægt over et år, oplevede et fald i niveauet af T3-serum.

T3 er kroppens aktive skjoldbruskkirtelhormon, som er med til at holde forbrændingen i vejret.

Og det kan altså være rigtig svært at holde vægten nede, når forbrændingen samtidig bliver lavere, skriver Prevention.com.

Hav fokus på kalorier og muskler

Resultatet er måske svært at bruge konkret, men Francesco Celi, der er læge og leder af studiet, påpeger, at det kan være med til at forklare, hvorfor det netop er så svært at holde vægten, når man først har tabt sig.

- Fordi T3-niveauet stadig er inden for et lavt/normalt område, vil vi ikke overveje at give folk en erstatning for hormonet. Det er ikke sikkert, det ville hjælpe i denne sammenhæng, og jeg er faktisk bekymret for, at det kan være skadeligt. Overbehandling med skjoldbruskkirtelhormoner kan påvirke den normale hormonproduktion og give hjerteproblemer og tab af knoglemasse, siger Francesco Celi.

Han råder til, at man i stedet fokuserer på, hvor meget man spiser, og at man samtidig sørger for at opbygge muskelmasse, som giver en højere forbrænding. Selv når du hviler dig.

Læs på Slankedoktor.dk, hvad du kan gøre, hvis din slankekur hele tiden går galt.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip