Sådan bliver vejret i efterårsferien

Skrevet af admin

12/10/2015

Mest læste i dag

Har man som mange andre danskere efterårsferie denne uge, bliver der både mulighed for at gå tur i skoven med sol på næsen og drikke te med skyet udsigt gennem vinduerne.

Vejret byder på lidt af hvert, lyder det fra DMI, men den virkelig kolde efterårsrusk slipper vi nok for.

- Det er blandet vejr, der venter os. Overordnet set er tendensen dog, at jo længere sydpå man kommer, jo større er sandsynligheden for skyer, siger vagthavende meteorolog Lars Henriksen til Ritzau.

Mandag skiller sig dog ud, for her er der større chance for at få solen at se i syd end i nord.

Især tirsdag og onsdag ligger skyerne til gengæld over den sydlige del af Danmark, og her slipper man nok heller ikke for spredte byger.

Opholder man sig derimod i den nordlige egne, er der stor chance for tørvejr og sol.

- Der kommer helt sikkert til at være variationer i vejret, for det er vanskeligt at forudsige vejret på grund af nogle lave skyer, der driller lidt, siger Lars Henriksen.

Temperaturen i dagtimerne kommer hele ugen til at ligge på omkring ti grader, mens termometret om natten formentlig kommer til at stå på mellem to og syv grader.

- I nattetimerne kan vi lokalt komme ned til frysepunktet, så nattefrost kan godt lade sig gøre nogle steder, lyder det fra meteorologen.

Prognoserne for nedbøren de kommende dage er usikre, men der kan falde nogle millimeter regn i særligt den sydlige del af landet.

Vinden kommer frem til fredag til at blæse fra østlig retning. Ved Østersøen kan det blive op til frisk vind, men ellers kan man landet over regne med svag til jævn vind hele ugen.

Et ruskende efterårsvejr bliver det derfor næppe.

- Der sker ikke noget vildt eller voldsomt i vejret den kommende periode. Det bliver ikke rusk og regn, siger Lars Henriksen.

/ritzau/