Sådan bruger EM-spillerne ventetiden i dag

Skrevet af admin

24/01/2014

Dagens topnyheder

Danskerne har været flyvende indtil videre ved EM-slutrunden i håndbold. Lutter sejre - seks sikre af slagsen og ingen slinger i valsen.

Nu stiger temperaturen i Boxen et hak. Det gælder semifinalen, og alle spillere vil være helt oppe at ringe. Første opgave for landstræner Ulrik Wilbek og spillerne bliver at ramme det rigtige spændingsniveau.

Spillerne har individuelle rutiner, men i hovedtræk gør alle det samme. Sover, spiser, holder taktikmøde og hviler.

Lasse Svan Hansen om sine rutiner på en kampdag:

- Vi har vores rutiner, og man skal ikke ændre alt for meget, det er en håndboldkamp som alle andre.

- Man skal ikke tage for meget med i sin ligning, at det er en semifinale med ekstra meget på spil, for så rammer man måske et par procenter for højt i sit spændingsniveau.

- Min dag begynder med morgenmad. Så sover jeg lidt mere inden mødet ved 11-tiden, hvor vi taler taktik og ser video. Herefter en gåtur, mad, og så sover jeg lidt igen.

- Så vågner jeg ved 16-tiden, drikker en kop kaffe og slapper lidt af, ser lidt håndbold i tv, spiser let ved 17-tiden, går på værelset og hører musik. Så et bad, inden vi kører i hallen halvanden time før kampen.

- Jeg forsøger at tage det roligt og ikke tænke for meget igennem oppe i hovedet.

Mads Mensah Larsen om forløbet af en kampdag for ham:

- Jeg spiser morgenmad klokken 9 og sover lidt mere inden mødet klokken 11. Så tager jeg et Bezzerwizzer-kort mod Kasper Søndergaard. Så er der frokost og en gåtur, inden jeg sover igen - maks en lur på halvanden time.

- Ved 16-tiden går de fleste af os en tur, og så kører jeg endnu et Bezzerwizzer-kort mod Søndergaard, og indtil videre har jeg været skarpest. Jeg er i plus.

- Klokken 17 er der et let måltid. Personlig får jeg ikke så meget indenbords, jeg kan ikke så godt lide at spise for tæt på en kamp. Derefter lidt håndbold på tv og et bad, inden jeg tager alle mine ting på, så jeg ikke glemmer at tage noget med.

- Når vi kommer ud til hallen, går jeg lige ind for at mærke stemningen, inden jeg går ud og får tapet min ankel op. Og så er det tid til kamp.

Danmark og Kroatien mødes i Herning fredag aften klokken 21.

/ritzau/