Sådan bruger vi håndværkerfradraget

Det viser tal for, hvordan danskerne brugte fradraget i den seneste omgang i 2011 og 2012. Håndværkerne udskrev regninger for 93-94 procent af det beløb, der udløste fradrag, viser tal fra Skatteministeriet.

Til sammenligning stod havearbejde for mellem 3 og 4 procent, rengøring for ca. halvanden procent, mens vinduespolering og børnepasning udløste regningerne for de resterende opgaver, der gav fradrag.

I de to år brugte 343.890 personer ordningen i 2011, mens ministeriet skønner, at 454.160 ender med at have brugt fradraget i 2012, som man stadig kan indberette fradrag fra.

I alt har de i de to år fået fradrag for henholdsvis 1.086 og 1.533 millioner kroner, og det giver et gennemsnitligt fradrag i de to år på 3.282 kroner.

Tilskuddet kan søges til service og vedligeholdelse på bopælen, og det skal være omfattet af listen i faktaboksen. Men listen bør justeres, mener Håndværksrådet.

»Vi har bedt om at listen udvidet, fordi der er nogle ulogiske ting, der ikke er med,« siger afdelingschef Frank Korsholm fra Håndværksrådet.

Det drejer sig blandt andet om, at garageporte er undtaget, ligesom låse - men ikke døre - samt trappetrin - men ikke gulve - er undtaget fra listen.

Desuden så Håndværksrådet gerne, at møbelpolstring kom med på listen.

Men i forhold til selve systemet med indtastning via Skats tast-selv-system har Håndværksrådet ikke noget at klage over.

»Det er et virkelig godt system, så det må de for guds skyld ikke begynde at ændre på,« siger Frank Korsholm.

For at få tilskuddet skal det indberettes om et servicefradrag for det pågældende år, hvor arbejdet bliver udført. Og i den genindførte version omfatter det også sommer- og fritidshuse - dog ifølge den politiske aftale først med virkning fra 22. april 2013. Men indtil der kommer et lovforslag, er det ikke helt sikkert, at ordningen teknisk bliver identisk med den hidtidige ordning, oplyser Skat.

Men det vurderes fra flere sider, at den bliver videreført i uændret form, og det betyder, at fradraget søges via Skats tast-selv-system.

De hidtidige krav er, at arbejdet er betalt med betalingskort, på indbetalingskort, via netbank, i banken eller på posthuset.

Fradraget kan gives til voksne i en husstand, forudsat at de har betalt for arbejdet. Ægtefæller med fælles økonomi kan dog hver trække 15.000 kroner fra, selvom den ene har betalt regningen.

Du kan få et grafisk overblik over deltaljerne om ordningen her: http://blog.3byggetilbud.dk/haandvaerkerfradrag-infografik/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip