Sådan Danmark: Kroatien sænket og vi er i EM-finalen

24/01/2014

Danmark er i EM-semifinalen, men det holdt hårdt. Med en 29-27-sejr over Kroatien - den syvende på stribe i turneringen - er holdet klar til at spille om det, der kan blive den tredje danske EM-guldmedalje indenfor seks år.

Efter at have været bagud 13-15 ved pausen viste danskerne størst overskud i anden halvleg og hev den sejr hjem, som de 14.000 hjemmebanepublikummer i Boxen i Herning var kommet for.

Kroatien viste sig dog at være en ubehagelig og svær størrelse at tumle med.

Wilbek: Vi skal spille en bedre finale end sidst

Spilstyrer Domagoj Duvnjak dirigerede angrebet dygtigt og med en meget lav fejlprocent, samtidig med at forsvaret gjorde det mere end svært for danskerne at trænge igennem.

Det angrebsspil, der ellers igennem hele turneringen har været flydende og tempofyldt, hakkede gevaldigt i begyndelsen af kampen.

Det bevægelige kroatiske forsvar sørgede for at holde Mikkel Hansen og de øvrige danske skytter på tilpas afstand til, at de ikke kunne trykke ordentlig af.

Indspillene til stregen lykkedes heller ikke, og så var danskerne også længe om at få kontrafasen i gang.

Derfor lykkedes det heller aldrig på noget tidspunkt i første halvleg for Danmark at komme foran. Anders Eggert havde chancen på straffekast ved stillingen 11-11, men brændte.

Ved pausen og stillingen 15-13 til Kroatien var der dog et lille dansk håb gemt i, at træner Slavko Goluza i første halvleg havde drevet rovdrift på sin startsyver.

Kroatien var i forvejen bagud på point i forhold til kraftreserverne, fordi holdet måtte spille sine sidste to mellemrundekampe uden hviledag imellem.

Og da Danmark overlevede to kritiske minutter i begyndelsen af anden halvleg med to mænd i undertal, begyndte det at gå den rigtige vej.

Kroaterne kunne ikke lægge samme tryk længere, og de løb heller ikke lige så hurtigt hjem. Der var simpelthen ikke flere kræfter tilbage.

Med ni minutter igen fik Niklas Landin grebet Duvnjak ud, og kort efter huggede Kasper Søndergaard sit hold foran med tre mål for første gang.

Forspringet holdt, og dermed venter Frankrig i EM-finalen på søndag, hvor Danmark kan tage revanche for nederlaget ved VM-finalen i Malmø for tre år siden.

Franskmændene besejrede i deres semifinale verdensmestrene fra Spanien 30-27 efter at have været bagud 12-14 ved pausen.