Sådan er banen kridtet op i de mest spændende kommuner

I tre kommuner er det umuligt at forudsige, hvem der bliver borgmester. Det vurderer Martin Vinæs Larsen, valgforsker på Københavns Universitet.

Her kan du se, hvad der bliver spændende at holde øje med den 19. november.

VIBORG: I 2009 vandt Søren Pape Poulsen (K) borgmesterposten. De Konservative fik sammen med Venstre og Dansk Folkeparti 16 mandater i byrådet, Socialdemokratiet og SF fik 15. Der skal altså ikke meget til, før borgmesterposten går til den røde blok. Desuden kan Den Konservative borgmester blive udfordret af Venstre, som kan få så mange mandater, at de ikke har brug for støtte fra partiet. De Konservative har nemlig kun tre mandater i byrådet, og på landsplan har partiet fået dårlige meningsmålinger.

KØGE: Borgmester Marie Stærke (S) er midt i valgperioden blevet udfordret af sine egne partifæller. Hun har været borgmester siden 2007, men måtte alligevel ud i en magtkamp med byrådsmedlem Thomas Kielgast. Han har nu dannet lokallisten Ny Centrum, og hvis de bliver valgt ind, er der tvivl om, hvem de vil pege på. Heller ikke Dansk Folkeparti har villet melde ud, hvem de støtter. Partiet sikrede ellers Marie Stærke posten ved sidste valg.

FREDERICIA: Ved sidste valg brød Thomas Banke (V) 90 års socialdemokratisk styre. Siden måtte Thomas Banke dog gå af som borgmester og melde sig ud af byrådet. Partifællen Kenny Bruun Olsen har overtaget posten. Socialdemokraterne stiller op med en stærk kandidat: Jacob Bjerregaard, folketingsmedlem og tidligere DSU-formand. De to blokke står lige i meningsmålingerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip