Sådan er Danmarks VM-chancer

Det er nemlig kun de otte bedste to'ere på tværs af de ni VM-kvalifikationspuljer i Europa, som bliver belønnet med to playoff-kampe.Og i det regnskab ligger Danmark efter tirsdagens kvalifikationskampe ikke særlig godt til.

Så Danmark skal ikke alene håbe, at Bulgarien - der i øjeblikket ligger ét point foran Danmark på andenpladsen - sætter point til. Det skal en række af de andre to'ere også:

Se to'er stillingen her:

1. Frankrig: 14 point2. Grækenland: 13 point3. Island: 13 point4. Ukraine: 12 point5. Portugal: 11 point6. Sverige: 11 point7. Kroatien: 11 point8. Ungarn: 11 point

9: Bulgarien 7 point

Hvordan kan Danmark så overhale de hold, der ligger foran os i to'er stillingen? Det skal vi forsøge at forklare. Men det gælder om at holde tungen lige i munden:

Bulgarien ligger i nummer to i Danmarks gruppe i øjeblikket, men i det samlede to'er regnskab ville Danmark rent faktisk have flere point end bulgarerne, nemlig ni point. Det skyldes, at kampene mod gruppernes bundpropper ikke tæller med - og når man tager højde for det, har Danmark altså indtjent ni point mod Bulgarernes syv.

De ni point er dog stadig et godt stykke fra en plads blandt de otte hold, der får lov til at spille playoff-kampe. Vi skal derfor sætte vores lid til, at lande som Island, Kroatien og Ungarn sætter point til. Men selv hvis de gør det, er det ikke nok.

Læs også: Danmark holder liv i VM-miraklet

Selvom Danmark mangler to kampe, er den ene kamp nemlig mod Malta - og da de ligger sidst i vores pulje, tæller en sejr over dem ikke med i to'er regnskabet. Derfor har vi ekstra svært ved at hente de hold, der i øjeblikket er foran os i den stilling.

Derfor skal vi nok hænge vores hat på Norge. De ligger i øjeblikket nummer fire i Gruppe E, men er kun to point efter Island - og de to hold mødes i sidste runde. Norge har kun fem point i to'er regnskabet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Slutter de derfor som nummer to i deres pulje, vil Danmark kunne ende over dem - hvis vi vinder over Italien vel at mærke - og dermed nå til playoff. Men før det sker, er der altså mange resultater, der skal gå Danmarks vej.

Dagens Gossip