Sådan får du adgang til mere end 75 digitale tjenester - helt lovligt

Når du skal finde musik, film, litteratur, tv og spil på nettet, så kan det være svært at vide, hvilke digitale tjenester der er lovlige og betaler kunstnerne for at bruge deres produkter.

Kampagnen Share With Care har nu samlet en liste over de digitale tjenester, som tilbyder musik, film, tv, spil eller litteratur. Bruger du en tjeneste fra listen, kan du være sikker på, at den kunstner, du ser, læser eller lytter til, får betaling for sit arbejde. Nogle af tjenesterne er gratis, andre koster penge.

På listen kan du blandt andet finde Bibzoom som er bibliotekernes digitale musiktjeneste, hvor du får adgang til mere end 7,5 millioner sange - nemt og gratis med dine låneroplysninger.

rdio hvor du får du adgang til mere end 20 millioner musiknumre – og du kan nemt søge efter og lytte til lige netop den sang, det album eller den specifikke kunstner eller playliste, du har lyst til.

Mofibo hvor du får adgang til mere end 8000 bøger e-bøger med et abonnement på 99 kroner om måneden.

SF Anytime som tilbyder tusindvis af lejefilm online, når du har lejet en film kan du se den så mange gange du har lyst til inden for 48 timer.

DanishDox som er en helt ny video-on-demand-tjeneste, der giver dokumentargenren sin egen platform, hvor publikum let kan få adgang til at se både nye og ældre film.

Momolydbog som består af 18 danske skuespillere, der selv udvælger og oplæser bøger og fortællinger. Fokus er på den gode oplæsning, og her kan du eksempelvis finde danske klassikere, eventyr fra H.C. Andersen eller Benny Andersens samlede noveller.

Der findes mange andre digitale tjenester. Du kan se hele listen her.

Share With Care handler om de tjenester, der støtter kunstnerne bag produkterne - og om at gøre de tjenester til det nemme og naturlige valg.Bag kampagnen Share With Care står Kulturministeriet, Teleindustrien, RettighedsAlliancen og DI ITEK.

Dagens Gossip