Sådan får du bugt med din akne

Mandy Epley er klinisk ansigtsbehandler, og hun forklarer til Prevention.com, at for de klienter, hun møder i sit job, så er det forbundet med stor skam at lide af de plagsomme urenheder. Og det er sjældent de har fundet en egentlig forklaring på problemet.

- Mange forklarer deres akne med fedtet hud, fødevareallergier eller arvelighed. Men der er ikke nogen af disse, der er absolutter. Nogle gange så er alt du har brug for den rette kostsammensætning og den rigtige hudpleje, siger Mandy Epley til Prevention.com.

Se, hvilken kost der gavner din hud mest, på Femina.dk 

Hun kommer med sine bedste råd til, hvordan du uden at bruge medicin kan komme dine urenheder til livs, og her er et udvalg:

1) Brug en maske med kemisk peeling

Måske tænker du, at din fedtede hud skal renses godt og grundigt, men brug aldrig en peelingcreme med små korn eller skaller i. Den vil volde mere skade end gavn, fordi den kan irritere huden og udtørre den for meget. I stedet skal du vælge en maske med kemisk peeling, det vil sige frugtsyre. Helst af arten BHA der er velegnet til fedtet hud.

2) Skift dit hovedpudebetræk ofte

I din hovedpude tørrer du hver nat dit ansigt af, og det vil sige, at der samler sig skidt og bakterier i den fra din hud. Derfor bør du skifte dit betræk en gang om ugen, hvis du let får udbrud af urenheder i ansigtet. Tænk også over, om din telefon trænger til en antibakteriel behandling.

Få styr på dit blodsukker, og få styr på din akne, se hvordan på Femina.dk

3) Tænk flere gulerødder ind i kosten

A-vitaminer, som gulerødder indeholder masser af, er med til at styrke din hud og kan derfor være med til at hjælpe din hud til selv at bekæmpe udbruddene. Så spis gerne masser af gulerødder og anden kost, der indeholder A-vitaminer.

4) Spis mindre sukker

Selvom der ikke er tale om, at du har allergi over for sukker, så kan det være en god idé at skære ned på sukkerindtaget alligevel. Når du spiser meget slik, kage og andet sukkerholdigt, så får det din insulinproduktion til at stige, og det skaber en hormonel ubalance, som kan være med til at udløse udbrud af urenheder.

5) Put gurkemeje på din yoghurt

Gurkemeje er et krydderi, der indeholder forskellige antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber, og det vil kunne hjælpe med at holde din akne i skak. Så overvej et dagligt eller ugentligt indtag fx på din yoghurt eller i et glas juice.  

Lisbeth Madsen, NewsDesk  Aller Media

Dagens Gossip