Sådan får du dit barn til at spise voksenmad

Pasta, pølser, hvidt brød og leverpostej.

Børn elsker det, men det går ud over de smås sundhed at servere de særlige "børnevenlige" retter for dem.

Det viser en ny undersøgelse fra Storbritannien omfattende 2.200 børn ifølge Berlingske.

Ved at springe over hvor gærdet er lavest snydes børnene ernæringsmæssigt - og den ensformige og grøntsagsfattige mad kan påvirke børnene på længere sigt.

Bl.a. kan de få indlæringsproblemer, hvis de ikke får D-vitamin, zink og jern i maden, mens ensartet og usund mad giver helbredsproblemer som fedme og kroniske sygdomme på længere sigt.

Derfor anbefaler en dansk ekspert også, at forældre dropper særkosten og lade børn spise voksenmad fra de er syv måneder.

- Når børnene er 7-8 måneder gamle, er der et vindue, hvor de er meget modtagelige for nye smagsoplevelser. Det er også her, de putter alting i munden for at smage på det, og her, de bliver bedre til at tygge. Det er virkelig vigtigt, at udnytte dette vindue og mose de voksnes aftensmad til dem, siger Helen Lyng Hansen til Berlingske.

Hun har bl.a. skrevet bogen "Børn & Mad: Sådan får du dit bar til at spise". Hun mener, at en god måde at få børn, som allerede er meget modvillige over for bestemte madvarer, til at smage på ny mad, er ved at inddrage dem allerede i processen med at forberede maden.

Lad børnene deltage og lad dem smage til, lyder et råd.

- Når man sidder ved bordet, er det ekstremt vigtigt, at man taler med dem om, hvad de skal spise, og hvad maden egentlig gør ved deres kroppe. At de bliver stærkere og sundere og får energi af at spise. Så forstå de meningen med, at de skal spise både kød og grønt, siger Helle Lyng Hansen til Berlingske.

Dagens Gossip