Sådan får du en god nats søvn i varmen

Pyyyyhhh, jeg magter ikke dynen mellem mine svedige lår. Larmer det, hvis jeg åbner vinduet for at få lidt luft ind? Nej skat, jeg gider ikke ligge i ske, når det eneste, jeg får ud af det, er vores blandede sved ned af min krop.

Sover du også som en brækket arm, når det er varmt, så er det enkelte tips, du kan følge for at redde nattesøvnen.

Det lover Doktor Sylvie Royant-Parila, der er psyokolog og formand for Morpheus-netværket, som dedikerer sit virke til at hjælpe mennesker med søvnbesvær.

Læs også: Din soveposition afslører mere om dig, end du tror

Hun siger til Science Avenir:

1) Drik rigeligt vand og hav et glas ved siden af sengen, så du ikke vågner, fordi du ikke har drukket nok i løbet af dagen og derfor er tørstig.

2) Spis en let aftensmad. Når du spiser, øges din kropstemperatur, fordi ”forbrændingsanlægget” går i gang i dag. Jo mindre fed mad, du spiser, jo mindre skal du forbrænde. Spis fx fisk, lyst kød, frugt og grøntsager. De evt. tips til en lækker aftensmad på Dagens Opskrifter.

3) Tag et varmt bad, før du går i seng. Ja, du læser rigtigt; et varmt bad i varmen. Det fugter huden og hjælper den med at ånde. Hvis du har mulighed for ikke at tørre dig helt, så din hud stadig er en smule fugtig, når du lægger dig, køler det endnu mere.

Læs også: 15 ting du kun forstår, hvis du elsker at lave ingenting

4) Et fugtigt miljø er måske ikke just smart for indeklimaet normalt, men når det er meget varmt, kan det faktisk hjælpe dig med at køle ned og sove bedre, lover doktoren. Hav en balje med vand med ind i rummet, spray lidt vand på gardinerne eller hæng et vådt håndklæde op. Det er især vigtigt, hvis du har et lille barn, der sveder meget om natten.

5) Undgå alkohol om aftenen. Det øger din kropstemperatur og forårsager sporadisk søvn, der gør dig træt.

6) Lad være med at gå i seng tidligt. Selvom det kan virke overraskende, er det bedre for dig og din krop at få en kort, men god søvn, end en mange timers lur, hvor du vågner konstant af at svede. Afbrudt søvn er altså skidt for dig, men hvis du har brug for mere søvn, kan du evt. tage en powernap på 15-20 minutter i løbet af dagen.

7) Sidste råd er den åbenlyse; brug en ventilator til at blæse luft – men ikke mod dig, for så risikerer du at blive forkølet.

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip