Sådan får du en kødfri tallerken

Hvad skal du have til aftensmad i dag; okse, lam, and, kylling eller kalkun? Vi nøjes med at nævne kødet – men hvad med alt det lækre tilbehør!

- Mænd spiser som regel mere kød end kvinder, så for dem er det nærmest en selvfølge, at kødet vægter højest på middagstallerkenen. Men mange kvinder sætter stor pris på at udskifte kødet med fisk samt det lækre tilbehør, fx fyldige salater og grove grøntsager, siger diætist Lisa Bolting.

Ifølge altomkost.dk spiser tre ud af fire kvinder allerede efter de nye anbefalinger i de officielle kostråd om spise maks. 500 gram tilberedt kød fra bl.a. svin, okse og lam om ugen. Omkring 50 % af mændene følger denne anbefaling, der svarer til ca. to til tre måltider om ugen.

Spar på kødet for dit helbreds skyld – læs mere på SlankeDoktor.dk

Er du træt af kød?

Hvis du er en af dem som ikke er så glad ved kød og måske synes, at det kunne være rart at få sine proteiner på en anden måde, så får du her diætistens fem tips til udskiftning:

• Lav en lakselasagne i stedet for den traditionelle kødlasagne

• Kom linser i dine grøntsagssupper, så de hurtigt bliver rige på protein

• Spis mindre kød til aften, men kom i stedet kikærter og bønner i din salat

• Lav patéer, omeletter og lignende hvor du udskifter kød med æg og grønt, og får det til at smage af gode krydderurter

• Udskift en del af kødet i gryde- og pastaretter med grøntsager

I forhold til de officielle kostråd om at lægge større vægt på fisk og grove grøntsager, burde vi måske betragte kødet som tilbehør – men det bliver nok svært at få mændene med på!

Find masser af lækre opskrifter med og uden kød på SlankeDoktor.dk

Af Redaktionen, SlankeDoktor.dk, Aller Media.

Dagens Gossip