Sådan fik Angelina genskabt sine bryster

Angelina Jolie stod for nyligt frem og fortalte om sin beslutning om at fjerne sine bryster, da hun havde stor chance for at blive ramt af brystkræft. 

Brysterne blev rekonstrueret ved en operation, hvor man fjerner brystvorten, fedt- og kirtelvæv i brystet, så kun huden er tilbage. Det skriver videnskab.dk.

Herefter fik hun indopereret en ballon, der langsomt blev fyldt med saltvand. Det gør man for at udvide huden og brystmusklen, så der bliver plads til et implantat.

Operationen minder om en almindelig brystforstørrende operaton, siger Christian Bonde, speciallæge i plastikkirurgi, til videnskab.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook ved at klikke her.

Der er dog to andre muligheder, hvis man vil have genskabt sine bryster, fortæller lægen.

Man kan nemlig også løsne en rygmuskel og føre den under huden og om til brystet. Her vokser den fast. Nogle gange bliver musklen suppleret med et implantat. De fleste vil ikke savne musklen, medmindre de er meget aktive. De andre rygmuskler lære nemlig at kompensere for den tabte muskel.

En tredje måde er særlig fordelagtig, hvis man har en lille topmave. Så kan kirurgerne nemlig bruge fedt fra maven til at genskabe brystet. Som sidegevinst får man en fladere mave.

4500 danske kvinder rammes hvert år af brystkræft. Af dem, der får brysterne fjernet ønsker mellem 80 og 90 procent at få dem genskabt.

Dagens Gossip