Sådan forklarer Mette sin kovending om skat

For syv måneder siden afviste beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i en kronik i Politiken, at sænkning af selskabsskatten var vejen frem i forhold til at skabe beskæftigelse.

På Facebook har hun tidligere skrevet:

- Vor herre bevares; nu vil VK også sænke erhvervsbeskatningen. Håbløst.

Nu skal der findes en milliard kroner på en kontanthjælpsreform, og de skal bruges på en sænkning af selskabsskatten.

Mette Frederiksen indrømmer dog ikke, at der er tale om en holdningsændring. Hun fastslår, at hun ville have fremlagt kontanthjælpsreformen under alle omstændigheder.

Og citaterne om selskabsskatten er også stadig gyldige, mener hun:

- Jeg har aldrig ment, at en nedsættelse af selskabsskatten isoleret set er særlig brugbart, og jeg forventer heller ikke, at regeringen isoleret set gør brug af det, når man fremlægger en konkurrenceevnepakke, siger hun.

Dermed henviser hun indirekte til forlydender om, at regeringens konkurrenceevnepakke også vil genindføre boligjobordningen og sende fire milliarder kroner fra Landsbyggefonden ud i renovering i almene boliger.

Ifølge Mette Frederiksen er citaterne fra kronikken - der blev skrevet af flere topsocialdemokrater - også fortsat gyldig.

- Det, jeg skrev i kronikken, mener jeg fortsat, er korrekt. Hvis man entydigt fokuserer på, at en lavere selskabsskat vil give flere arbejdspladser, så er man naiv. Man skal også se på evnen til at producere og fastholde produktionsarbejdspladser, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip