Sådan forsikrer du dig mod skybrud

Skybrud er efterhånden ikke noget ualmindeligt vejrfænomen i Danmark, og desværre er skybrud årsag til mange mindre eller større skader på de danske husstande. Disse skader kan være meget dyre at udbedre, og derfor er det vigtigt at forsikre sig mod dem - sammenligningssitet Samlino.dk guider dig til hvordan.

Tag dine forholdsregler
Først og fremmest kan du selv gøre noget for at forebygge dit hus mod skybrud. Hvis du ved, at skybruddet rammer inden for et par timer, så bør du få renset dine tagrender, som kan være fyldt med blade og andet affald.

Læs også: 7 spørgsmål du skal stille dit forsikringsselskab

Desuden bør du sikre dig, at alle dine vinduer er lukket – særligt kælder- og loftsvinduer er udsat ved skybrud. Hvis du har noget af værdi liggende på dit loft eller i din kælder, så flyt dem til et sted der er mindre udsat ved skybrud end loft og kælder.

Tegn en husforsikring
For at være dækket ved skybrud skal du have tegnet en husforsikring. Der kan dog være stor forskel på, hvad og hvor meget forsikringsselskabet dækker, afhængigt af hvilket forsikringsselskab du har din forsikring hos. Typisk dækker forsikringsselskabet de skader, som dit hus måtte have pådraget sig ved mere end 40 mm regn på 24 timer.

Hvis dit hus ikke er vedligeholdt og i dårlig stand, kan du risikere, at din forsikring kun dækker en begrænset del af skaderne, eller slet ingen. Husforsikringen dækker heller ikke, hvis dine tagrender var tilstoppede før skybruddet. Er der trængt vand ind fra revner i dit hus, skal du være opmærksom på, at det kan være din indboforsikring, som dækker i stedet for din husforsikring.

Læs også: Er dit forsikringsselskab ligeglad med dit barns sikkerhed? Få svaret her

Dokumentér skaderne
Når skybruddet er overstået, bør du vente med at rydde op, til du har indsamlet den nødvendige dokumentation til forsikringsselskabet.

Lav en liste over alle de ting som har lidt skade under skybruddet og tag billede af dem. På den måde har du billeddokumentation, som du kan fremvise for forsikringsselskabet, hvis det skulle blive nødvendigt for at få udbetalt erstatning.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip