Sådan går det med din pension

Morningstars analyse fokuserer på alle de såkaldte markedsrentepensioner, som spænder fra pensioner med en fast risikoprofil til pensioner, der automatisk tilpasser risikoen til alderen - de såkaldte livscykluspensioner.

»For hele året ser billedet efter første kvartal ganske lovende ud - typisk med de mere risikofyldte profiler i front på afkastet. Men selv blandt de mere defensive profiler med lav risiko er der pæne afkast efter første kvartal,« skriver chefanalytiker i Morningstar Nikolaj Holdt Mikkelsen i analysen.

Når danskerne flytter ud af deres traditionelle pensioner til gennemsnitsrente, så vælger de fleste af dem en livscykluspension, og her har de gode aktietider også sat sig spor. Det betyder, at kunder med længst tid til pension og dermed mest risiko i sammensætningen af deres investering har fået de højeste afkast.

Uanset hvor mange år, der er til pensionering, var Nordea kvartalets vinder for kunder med høj risiko. Modsat lå selskabet en smule lavere for de kunder, der har valgt lav risiko. Afkastene spænder fra 1,25 til 5,9 procent i kvartalet.

Med middel risiko og 30 år til pensionering kom AP Pension ud som vinder med sin udløbsfond og et afkast på 7,7 procent efterfulgt af Danica med et afkast på 7 procent. Det laveste afkast i denne kategori blev på 3,5 procent, som PensionDanmark skaffede sine medlemmer.

»I et længere perspektiv er det fortsat PensionDanmark, som præsterer det mest attraktive risikojusterede afkast opgjort over 3 år, mens Nordea ser bedst ud på afkastet over 5 år, når risikoen tages i betragtning,« skriver Nikolaj Holdt Mikkelsen.

Dagens Gossip