Sådan har Bendtner kæmpet sig ud af modgangen

Mens landsholdet var samlet i Helsingør for at forberede sig til VM-kval-kampen mod Armenien på tirsdag, stod Danmarks to største fodboldstjerner i Tårnby.

Nicklas Bendtner som ophavsmanden til et fodboldstævne for børn, der skulle rejse midler til Bendtners velgørenhedsfond, Rich Without Money. Og så vennen og landsholdsanfører Daniel Agger som moralsk opbakning for Bendtner og velgørenhedsprojektet.

Nicklas Bendtner smilede om kap med solen på den skyfrie himmel og gav sig god tid til at give de mange fremmødte børn en god oplevelse.

Den smilende Bendtner var lidt en modsætning til samme person, der 5. marts stod uden for Københavns byret med Danmarkshistoriens største bøde for spirituskørsel i hånden. En våd bytur endte i politiets varetægt efter bilkørsel med en promille på hele 1,76.

Dengang var det en Bendtner med moralske tømmermænd. Lørdag en mand der er kommet ud på den anden side af et voldsomt hårdt år med en skadesperiode på flere måneder, personlig nedtur i Juventus, spritdommen og ikke mindst hans mors kamp mod kræften.

Nu er der igen grund til at smile for Nicklas Bendtner.

- Det har været et forfærdeligt år, det kan der slet ikke være nogen tvivl om. Det har været rigtig hårdt. Især min mors sygdom har været ekstremt hårdt. Hun har gået rigtig meget igennem, men hun har været utrolig sej og rigtig stærk. Vi har prøvet at være meget hjemme, mens det stod på, men det var også svært, fordi jeg boede i Italien. Men hun klarede det, og hun har det meget bedre nu, og det er det vigtigste for os, fortæller Nicklas Bendtner for første gang om den hårde periode for hele Bendtner-familien.

I kølvandet på dommen for spirituskørsel har Nicklas Bendtner haft rig lejlighed til at tænke tingene igennem, og han føler selv, at han er kommet stærkere ud på den anden side.

- Selvfølgelig har jeg fået en lærestreg. Jeg kan ikke ændre på det, der skete. Generelt synes jeg, at jeg opfører mig pænt og er et ordentligt menneske, men alle laver fejl, og jeg står absolut ved de fejl, jeg har begået. Det er nu lang tid siden, og jeg har lagt det bag mig. Det er et overstået kapitel, og i stedet er mit fokus udelukkende på at finde en ny klub og få fodboldglæden tilbage, forklarer landsholdsangriberen.

Det lovede godt, da han sidste sommer skiftede til Juventus på sidste dag af transfervinduet. Men succesen udeblev, og Bendtner nåede blot at optræde ni gange i Juventus-trøjen og blev noteret for nul mål på førsteholdet.

Men Bendtner skyder primært skylden på den knæskade, han fik i december, som holdt ham ude helt frem til april.

- Konkurrencen var hård i Juventus, men jeg synes, at jeg inden skaden bed mig mere og mere fast på holdet. Jeg vil ikke skyde skylden på konkurrencen, for jeg var godt med. Men det er klart, at sådan en skade bomber dig helt tilbage. Det var en alvorlig skade, og det krævede hård genoptræning. Juventus opførte sig eksemplarisk over for mig, og jeg har kun godt at sige om klubben. Men det er klart, at det sportsligt blev en forfærdelig sæson på grund af skaderne, og så sluttede jeg også lige af med at brække håndleddet i sidste kamp, siger Bendtner og viser et ar fra operationen i hånden.

På landsholdsplan har 2013 i den grad også været en stor nedtur for Nicklas Bendtner, der har spillet 55 landskampe og scoret 22 mål.

Hans skade holdt ham ude af VM-kval-kampene i marts mod Tjekkiet og Bulgarien, og efter dommen fik han en intern karantæne af DBU, som gælder frem til september. Det har også gjort ondt på Nicklas Bendtner oven i de øvrige ulykker.

- Jeg har været meget ked af den beslutning, der blev taget omkring landsholdet. Det vil jeg gerne indrømme. Det har gjort ondt. Jeg elsker at spille på landsholdet, og jeg elsker at være sammen med de andre drenge. Men jeg forstår og respekterer beslutningen. Når man laver noget dumt som mig, så må man også tage ansvar og tage konsekvenserne, lyder det klogt fra Bendtner.

Mens Nicklas Bendtner har siddet ude med en skade, har han til gengæld haft tid til at pleje sine interesser omkring velgørenhed.

Han har sammen med kæresten Julie Zangenberg stiftet velgørenhedsfonden Rich Without Money, og det var netop for at rejse penge til fonden, at Bendtner afholdt det succesfulde fodboldstævne i Tårnby i går.

- Planen er, at vi, for de penge der kommer ind, vil åbne fritidsklubber i hårdt belastede områder. Så børn, der måske ikke har så mange steder at gå hen, kan komme der og få nye venner. Vi har banket det her arrangement op på en måned, hvor man normalt skal bruge et halvt år. Så jeg er utroligt glad for al den støtte og hjælp, vi har fået til det her, og en masse af mine venner har også støttet projektet, forklarer Nicklas Bendtner.

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip