Sådan holder du hackere ude af din smartphone på ferien

Skrevet af admin

15/06/2016

Dagens topnyheder

Sommeren har meldt sin ankomst, og sidste arbejdsdag inden ferien kan så småt anes i det fjerne.

Men inden du begiver dig ud i den store verden med din smartphone, tablet eller computer, så er der ifølge it-sikkerhedsproducenten Bitdefender et par ting, du bør være opmærksom på.

Det fortæller virksomhedens nordiske salgsdirektør, Brian Ziegler.

- Vores erfaring er, at det er en god idé at forberede sig, inden man tager afsted. Det vil blandt andet sige, at det er klogt at installere antivirus og tage en backup af alle sine data, så man stadig har dem, i tilfælde af at ens computer bliver stjålet, siger han.

Samtidig skal man være bevidst om de risici, der er forbundet med at bruge offentlige wi-fi-hotspots. Ifølge Brian Ziegler er det nemlig stadig meget udbredt, at man tager chancen og logger på ukendte netværk uden at tage de nødvendige forholdsregler.

- Man ser det blandt andet i lufthavne og på restauranter og hoteller, at hackere opretter falske netværk og bare venter på, at en person med en ubeskyttet mobil, tablet eller computer logger på, siger han.

- Hvis dette sker, er det ligesom en åben bog, hvor hackeren får adgang til alle dine personlige data. Så lad nu være med at gå på netbank eller shoppe online, hvis du er på et ukendt wi-fi, for det er her, du risikerer at få tømt din bankkonto.

Brian Ziegler opfordrer til, at man bruger sin sunde fornuft.

- Hvis man eksempelvis er på en restaurant, så spørg tjeneren om navnet på deres netværk. Så sikrer man sig, at der ikke sidder en hacker og kigger med, siger han.

/ritzau/