Sådan kan du skjule rynker med makeup

De fleste af os bliver begavet med rynker, som årene går. Men heldigvis findes der flere produkter, der netop er rettet mod dig, der gerne til daglig vil kunne skjule dine aldringstegn.

På kvindesitet KK.no. kommer Ingrid Presttun Eide, der er makeupartist og leder af makeupskolen Art Complexion med sine bedste tricks til dig, der gerne vil skjule dine rynker.

Og hvad du i hvert fald skal undgå, hvis du ikke vil fremhæve dem.

Vælg foundation med omhu

En foundation er ikke bare en foundation. Ligesom med almindelige dagcremer, så er de også tilpasset forskellige hudtyper.

Har du moden hud, skal du undgå pudder og fuondations, der passer til fedtet hud.

- Pudder og tunge foundations kan sætte sig i de fine linjer på huden og fremhæve dem. Det samme gælder for produkter med meget shine og glimmer, siger Ingrid Presttun Eide til KK.no.

Sådan bliver du naturlig smuk med rynker – se hvordan på Q.dk

Du skal i stedet gå efter matte eller halvmatte produkter, som ikke udtørrer din hud, eftersom din hud typisk bliver tørrere med alderen.

- Pas på, at det ikke bliver for tørt. Et tørt udseende får flere linjer frem i huden, men har du været uheldig med at vælge udtørrende produkter eller brugt for meget pudder, så kan en fugtspray være din redning, siger hun.

Sådan skjuler du rynkerne

Med de nye BB og CC-cremer, der er kommet på markedet de seneste år, finder du ofte produkter, der er gode til moden hud.

Men nogle simple tricks kan også hjælpe med at udglatte din hud, inden du lægger foundation på.

Her er frisurerne, der får dig til at se fem år ældre ud, på Femina.dk

- Moden hud har brug for pleje i form af serum og fugtighedscreme. En primer med udglattende effekt er også fint at lægge oven på fugtighedscremen for at glatte din hud ud, inden du putter foundation på, siger Ingrid Presttun Eide.

Hun kommer også med et lille trick, der dog kræver koncentration og lidt fingersnilde.

- Har du en markant rynke, så kan du prøve med en meget tynd makeuppensel at lægge en lysreflekterende concealer ind i selve linjen, hvor den er dybest/mørkest for at skabe en illusion af glattere hud i præcis det område, siger makeupartisten. 

Slut af med at markere de glatte områder

Selvom du ikke skal bruge glimmerprodukter på områder med rynker, så anbefaler makeupartisten, at du slutter af med highlighter, hvor du stadig er glat.

Det vil som oftest sige øverst på kindbenene og over øjet under øjenbrynene.

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip